Lycka Drakengren klubbmästare för yngre juniorer

Under den sista spelhelgen under år 2014 genomfördes klubbmästerskapet för ungdomar födda 2001 eller senare (upp till 13 år). Åtta spelare hade krafter kvar i detta höstsäsongens slutskede och bjöd på en både välspelad och jämn tävling. Över de sju ronderna slutade tre spelare på lika poäng i toppen, i vilket fall reglerna föreskriver särspel.

Ett första särspel genomfördes med en timmes betänketid, samma som användes i huvudturneringen. Vid det tillfället  besegrade Lycka Drakengren, Gustav Lindholm  och Arvin Rasti varandra i cirkel och avgörandet var därmed inte närmare!

Särspelet fortsatte på själva Trettondagen, nu med till 15 minuter förkortad betänketid. Det lyckades då Lycka Drakengren att vinna över båda sina medtävlare, som remiserade inbördes. I ett fortsatt särspel blev det remi mellan Gustav Lindholm och Arvin Rasti, men när tiden sattes ned till tio minuter kunde Arvin dra det längsta strået.

Resultat: 1. Lycka Drakengren 5½ (av 7 och seger i särspelet), 2. Arvin Rasti 5½, 3. Gustav Lindholm 5½, 4. Filip Vlahovic 5, 5. ,William Olsson 5, 6. Marcus Lindholm 1½, 7. Eyakem Beyene 1½, 8. Juni Drakengren ½ (8 delt.).

Yngre JKM 2014 – resultat