Manhem försvarade titeln i Schackåttan

Den årliga resan till lagtävlingen Schackåttan gick den gångna  helgen. Schackåttan är öppen för 14-årsjuniorer i åttamannalag och ordnas av SK Bara Bönder och Södra Sandby SS och har  under tävlingens storhetstid samlat tjugotalet lag, mest från skånska klubbar. I år deltog blott nio lag, varav två från Manhem. Förra året kunde vi faktiskt ställa tre lag på benen, men i år gick lagkallningen trögare. Under en period på några år dominerade Limhamn och vann flera år i rad, men nu har malmöklubben passerat denna storhetstid för den här gången. Nu kunde gamla fina Manhem ta sin tredje raka inteckning i vandringspriset och det skedde  utan större problem. Hårdaste motståndet bjöd faktiskt det andra göteborgslaget Nolered!

Manhem 2 kunde också föra hem priset för bästa andralag före arrangörsklubbarnas tvåa. Schackåttans prisutdelning brukar bjuda ett veritabelt  prisregn med de populära utlottningspriserna och det vore synd att säga att de våra anträdde hemresan  lottlösa.

Resultat: 1. SS Manhem 39 (av 48), 2. Nolereds SK 32½, 3. Södra Sandby SS/SK Bara Bönder 30½ ), 4. Limhamns SK 24, 5. Hässleholms SK/Finja 23, 6. Kristianstads SK 21½, 7. Eslövs SK 21, 8. SS Manhem 2  19, 9. Södra Sandby SS/SK Bara Bönder 2  16½, (9 lag).

I Manhems lag tog Basil al Waeli 5 (av 6; bordspris), Love Troberg Eskola 5 (bordspris), Gabriel Winsnes 6 (bordspris), Marcus Ossowicki 4, Johanna Nabbing 5 (bordspris), Keivan Mohsenvand 4, Julius Rennerman Högenberg 4 och Frey Blanquer 6 poäng (bordspris). För Manhem 2 tog Noah Hjulström 2, Babak Teherani Jam 5 (bordspris), Oscar Nabbing 4, Erik Eliasson 3, Ottilia Andersson 1, Ilkin Shiraliyev 2 och David Duong 4 poäng. Som ledare medföljde Harald Berggren Torell, Rickard Dave och undertecknad.