Klubbens ungdomsgupper avslutade höstsäsongen

Den 12 december hölls den traditionella julavslutning för de juniorernas träningsgrupper. Programmet omfattade en lagtävling med grenarna lagledarsimultan, tipstävling, köblixt och tomteschack, schackets ädlaste gren. 25 barn och ungdomar fanns på plats och bildade fyra lag.

Den inledande grenen var köblixten, där deltagarna mötte varandra i sorterad blandning. Bästa deltagare blev däri Isak Storme, Filip Vlahovic och Arvin Rasti med sju vinster.  Den påföljande tipstävlingen rymde som sig bör tretton frågor, men drömresultatet tretton rätt nådde ingen deltagare. Mest lyckosamma var Lycka Drakengren med aktningsvärda tio rätt. Hon följdes av ett koppel niorättare, nämligen Isak Storme, Oscar Nabbing, Erik Forshamn, Vilhelm Rosengren-Svensson, Johanna Nabbing och Juni Drakengren.

Grenen lagledarsimultan spelades med starka spelare som lagledare och simultangivare. I en myckt jämn tävling blev Aditya Subramanian bäste lagledare  med 8½ tagna poäng; märkas kan dock att alla de tre övriga lagledarna tog 8! Lagens poängplockning var inte mycket ojämnare och det blev i slutänden Ninjas in pyjamas som kunde vinna på 18½ poäng.

Sådan jämnhet vittnar om skicklig lagindelning och det är  inte ägnat att förvåna att det avslutande tomteschacket blev helt avgörande. Laget Bara damer vann ganska klart med 16 före Ninjas in pyjamas 12, Schackmästarna 7½ och Julens julkorvar 6½ poäng. Den insatsen säkrade också segern i lagtävlingen och pristårtan för Bara damer enligt följande prislista:

Resultat: Bara damer (Rickard Dave, Johanna Nabbing, Loa Strandberg, Keivan Mohsenvand, Frey Blanquer, Juni Drakengren och Jack Gardiner) 96, Ninjas in pyjamas (Jonas Bengtsson, Isak Storme, Lycka Drakengren, Saga Drakengren, Oscar Nabbing, Erik Forshamn och Emil Ström) 93½, Schackmästarna (Aditya Subramanian, Vilhelm Rosengren-Svensson, Arvin Rasti, Gustav Lindholm, Babak Tehrani Jam, Steven Zhu och Alexander Cato) 84 och Julens julkorvar (Vincent Andréasson, Linus Gisselgård, Erik Teodor Eliasson, Filip Vlahovic, Julius Rennerman  Högenberg, Viggo Forsling, William Olsson och Oscar Nordin) 75½ poäng.

Vid avslutningen genomfördes också prisutdelningar för poängligorna i höstens träningsgrupper. Utöver nedanstående hade Vincent Andréasson/Rickard Dave och Harald Berggren Torell/Gabriel Svorono träningsgrupper där ingen poänglista fördes utan där den rena lärdomen var deltagarnas enda belöning och nöje. I övriga grupper gick det så här:

Måndagar/Mats Eriksson:  1. Gustav Lindholm 77½ , 2. Oscar Nabbing 67½, 3. Gabriel Hjelmqvist 54, 4. Gabriella Saldjoughi 40, 5. Isak Eklind 12 poäng.

Niclas och Johanna Nabbings måndagsgrupp hade egen avslutning inom gruppen.

Tisdagar/Mats Eriksson: 1. Keivan Mohsenvand 70½, 2. Mattias Bergquist 56½,  3. Erik Teodor Eliasson 48½, 4, Noah Hjulström 20½, 5. Alexander Skoglund 7½, 6. Praphavin Futrakul 7, 7. Anders Truong 6 poäng.

Onsdagar/Mats Eriksson: 1.Arvin Rasti 64½,  2. FilipVlahovic 49, 3. Julius Rennerman Högenberg 46, 4. Babak Tehrani Jam 38½, 5. Pontus Borén 30, 6. Isak Eklind 22, 7. Viggo Forsling 11 poäng.

Onsdagar/Calle Jarebo, Said Rasti och Loa Strandberg: 1. Juni Drakengren 11, 2. Thi Johansson 10, 3. Elin Osbeck 9 och William Olsson 8 deltagartilfällen.

Torsdagar/Mats Eriksson och Kjell Kalén: 1. Erik Elfström 60½,  2. Jack Gardiner 55, 3. Oscar Nordin 48½, 4. Alexander Cato 47½,  5. Mikail Demir 44, 6. Emil Ström 37½, 7. Kaan Demir 26, 8. Viktor Wretman 21½, 9-10. Karl Cöster och Axel Cöster 3 poäng.

Vårsäsongens träningar börjar i vecka 3 och  träningsdagarna är desamma som under hösten om inget annat meddelas.