Juniorallsvenskan 5: nytt kontrakt för Manhem i division I!

I Juniorallsvenskans femte och sista rond spelade Manhem mot Rockadens ledande lag. Genom poängskörden 1½ för de våra krympte stockholmarnas försprång, men inte nog för att förföljande Limhamn skulle kunna nå i fatt.

Rond 5

SS Manhem

 

SK Rockaden

Resultat

Harald Berggren Torell

2217

Theodor Kenneskog

2355

Remis

Jessica Bengtsson

2123

Martin Lokander

2249

0 – 1

Aditya Subramanian

1814

David Bit-Narva

2045

1 – 0

Louise Segerfelt

1767

Axel Berglind

1988

0 – 1

 

1980

 

2159

1½-2½

Övriga resultat: Limhamns SK – SK Rockaden 2  4 – 0, Limhamns SK 2  – Växjö SK
 0 – 4.

Slutställning: SK Rockaden 8/14½, Limhamns SK 8/14, Växjö SK  7/13½, SS Manhem 4/10½, Limhamns SK 2  3/6,  SK Rockaden 2  0/1½.

I Manhems lag tog Harald Berggren Torell 2½ på de fem ronderna, Jessica Bengtsson 2½, Aditya Subramanian 4½ och Louise Segerfelt 1 poäng.

I och med detta är Manhem klart för nästa års division samman med de tre topplagen i årets tävling. Dessa fyra lag får sällskap av Västerås SK och Eslövs SK, som belade de båda första platserna i division II, som avgjordes parallellt i Malmö.

Man kan konstatera att årets Juniorallsvenskan innebär att vår förstabordsspelare Harald Berggren Torell har tjänat ut som junior och han har tjänat väl. Våra övriga tre spelare är samtliga 18 år och har alltså två år kvar som juniorer. Som ett sparkapital på hemmaplan har vi den icke okände Gabriel Svorono, som är 16 år men var upptagen med civila sysslor denna gång. Den ungdomsansvariges blygsamma förhoppning är att dessa skall växa till sig ytterligare inför 2014 års tävling samt att vi den gången skall förmå ställa ett andralag på benen som brukat vara fallet

Livesändning av samtliga division I-partier skedde här. Tabell över turneringen och matcher finns under Resultat under samma länk.