Starka hemmainsatser i Manhem Open

Under Allhelgonahelgen spelades vår traditionella elitturnering för juniorer upp till 15 år – Manhem Open. Det var trettiotredje årets som tävlingen gick av stapeln. Som regel samlar den en försvarlig del av landets bästa i de aktuella åldrarna och även årets upplaga höll god klass. För Manhems del fanns tre man på plats i startfältet, i samtliga fall med goda insatser som följd: Basil al Waeli, Gabriel Winsnes och Leonardo Aira överpresterade rejält, vilket kommer att avspeglas på nästa ratinglista.

Toppstriden fick en dramatisk uppgörelse kom att avgöras på särskiljning. Vinnare blev danske gästen Bjarke Hautop Kristensen före tvenne starka skåningar.

Resultat: 1. Bjarke Hautop Kristensen, Danmark 5 (av 6), 2. Martin Jogstad, Eslövs SK 5, 3. Felix Tuomainen, SK Rockaden, Sthlm 5, 4. Joakim Mörling, Limhamns SK 4, 5. Anton Darnell, Stockholms SS 4, 6. Milton Pantzar, Täby SK 4, 7. Edvin Hoac, Stockholms SS 4, 8. Klemens Ng, Örgryte SK 4, 9. Basil al Waeli, SS Manhem 3½. 10. Lisa Fredholm, Stockholms SS 3½, 11. Leonardo Aira, SS Manhem 3½, 12. Gabriel Winsnes, SS Manhem 3, 13. Karl Ekberg, Limhamns SK 3, 14. Jedrzej Szumniak, Lunds ASK 2½, 15. Martins Vavere, Lettland 1, 16. Signe Jansone, Lettland 1 (16 delt.).

Ratingpris erövrades av Basil al Waeli.

Resultaten hittar du här.