Allsvenskan 1: vacklande inledning på seriespelet

Så är den allsvenska serien i gång för säsongen 2013/2014! Detta gäller inte Superettan där våra två högsta lag dväljs, för den serien inleds med ett börjsammandrag helgen 22-24 november. Vi ställer i år upp med sexton lag, två färre än i fjol, och av inledningen att döma är minskningen välgrundad. Flera lag hade påtagliga problem att samla fullt manskap, men då skall man i och för sig minnas att helgen inleder skolornas höstlov vilket kan vara en försvårande omständighet. Alltnog, från våra fjorton lag i elden kunde vi inregistrera två segrar, sex förluster och sex lag i derbymatcher.

I division I Västra spelade Trean borta mot svåra Alingsås och fick resa hem med 5½-2½ i baken efter en lämnad bords-w.o. Så kan det gå.

I division II har klubben trenne lag företrädda, sedan en vakans uppstod i sista förberedelseskedet. I och med att vi tog den förändrades sammansättningen av göteborgsserien i division III som gick från nio lag varav fem från Manhem till åtta lag varav fyra från Manhem. Grundprincipen bör vara att lag spelar sig upp till högre serier, men detta avsteg från en sund princip är nog de flesta beredda att ställa sig bakom.

I division II:6 spelade Fyran hemma mot Bosna och kunde ta en ganska säker seger med siffrorna 5½-2½. Granngruppen II:5 bjöd på det inledande derbyt Femman mot Sexan, som kunde vinnas av de senare med siffrorna 2½-3½. Just det, i matchen lämnades två dubbel-w.o.!

I division III:5 har vi alltså fyra lag med av totalt åtta. Den positiva sidan av detta är att serien enkom består av göteborgslag, att jämföra med fjolåret då våra lag fick dela serie med bl.a. Vaggeryd och Värnamo. Att det blir en del derbyn är inte ägnat att förvåna och i rondens möte mellan Sjuan och Nian vann de senare överraskande med 3½-4½ efter hård fajt. Åttan tog emot Sindjelic och fick stryka på foten med 2½-5½ medan vårt juniorlag Tian däremot besegrade ärevördiga Göteborgs SS med 4½-3½.

Göteborgsseriens division IV ser inget manhemlag i startuppställningen, men i division V har vi två lag med som dock hade det svårt i öppningsmatchen. Elvan hemmamötte Kamraterna 4 utan att få med sig några poäng: 0 – 5; medan Tolvan spelade borta mot Proletären 2 med ett marginellt bättre resultat i form av 4 – 1.

Division VI samlar i år sex lag, ett framsteg från i fjol. Derbyt Fjorton mot Tretton vanns av de senare med 2 – 3, medan Femton och Sexton bortaförlorade mot Kamraterna 5 och Nolered 3 – 1 respektive 4 – 1
 
Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i vänstermarginalen.