Manhemflickor i Tjeckien

Från  insatsen i sommarens JSM-grupp vände Jessica Bengtsson blickarna söderut och reste tillsammans med gamla vapendragerskan Louise Segerfelt till tjeckiska Pardubice. JSM-gruppen bjöd på mycket hårt motstånd och det är inte omöjligt att detta vande Jessica vid ett högre tempo i partierna när hon nu i den s.k. B-gruppen fick möta spelare mellan 2050 och 2300. Insatsen mot dessa var förnämlig och med 5½ poäng överträffade hon sin förhandsranking (som 184) med bred marginal och avancerade ett femtiotal Elo-poäng på FIDE:s lista.

För Louise Segerfelt innebar starten i samma grupp come back efter ett schacklöst år som student i Spanien. Hon kunde försvara sin rating och vänder förhoppningsvis hem med stärkt självförtroende.

Resultat: 40. Jessica Bengtsson 5½, 197. Louise Segerfelt 3½ (av 9; 235 delt.).

Fullständig turneringstabell hittar du här.