Allsvenskan 6 serien avslutad

Den 10 mars avslutades årets allsvenska serie med tillhörande göteborgsserie. Ettan spelade vid Elitseriens slutsammandrag i Västerås men övriga lag spelade hemma i Göteborg, eller åtminstone i regionen. De sjutton lagen nedanför Elitserien  samlade ihop sju vinster, en oavgjord, sex förluster, två lag i ett derby och ett lag med frirond.

I division I Västra reste Tvåan på bortamatch mot tabelljumbon Mölndal och återvände hem med goda 1½–6½. Trean spelade samtidigt borta mot gamla storlaget Skara och förlorade med klara siffrorna 6 – 2. Detta innebär att Trean förlorade den serieledning man burit med sig serien igenom  och att Tvåan kunde slinka förbi i säsongens slutskede. För Tvåan medförde detta avancemang till superettankval att spela följande helg och för Trean en slutlig tredjeplats, efter en grandiost genomförd serie.

I division IV:6 hade Fyran efter en svängig serie fortfarande inte klarat kontraktet, men när det gällde i slutronden tog sig laget samman och kunde hemmabesegra Harplinge med eftertryckliga 6 – 2 med en slutlig femteplats som resultat. Femman hade chansen till uppflyttning i den mycket jämna II:5 och kunde också på bortaplan vinna över Tvåstadsalliansen med 2 – 6. Eftersom huvudkonkurrenterna också vann blev följden tredje plats med en svag doft av uppflyttning.

I division III:7 spelade Sexan hemma mot SF Sindjelic och vann med knappa 4½-3½. Man kan konstatera att seriefinalen var mötet med Halmstad i näst sista ronden som förlorades. Eftersom Halmstad inte gjorde något misstag i slutronden blev facit av årets spel andra plats för Sexan på 8 poäng av tio. I samma serie avslutade Nian med frirond och sjätte plats bland de sex lagen. Inget lag flyttas ned.

I grupp III:6 spelade Sjuan borta mot Götaverken och förlorade med 6 – 2. Därmed gick laget i mål på sista plats och inför nästa år är nedflyttning vårt bittra facit. Åttan spelade också borta, mot Östra Skaraborgsalliansen 2, och förlorade också med 2 – 6. För Åttan bar serien med sig en slutlig´ femteplats och därmed förnyat kontrakt.

Göteborgsseriens division IV bjöd muntra toner i slutackordet. Tian avslutade med att bortaslå Kamraterna 4 med 1½-3½ och när samtidigt Elvan  spelade oavgjort, 2½-2½, mot Solrosen, blev epilogen så lyckad att våra lag vann dubbelt och båda flyttas upp till division III. Samtidigt förlorade Tolvan borta mot Lundby 2 med 4 – 0 och flyttas ned. Tolvans lagenhet kapsejsade under säsongens gång och fick nykomponeras inför slutronderna och kan säkert återkomma till hösten med friska krafter.

I division V stod en seriefinal mellan Tretton och Lundby 3. Hisingspojkarna vann med 1 – 3 och tog därmed hem spelet. Samtidigt vann Fjorton borta mot Proletären 2 med 1½-3½, medan Femton reste till Hindås för en förlust med 1 – 3. För Tretton och Fjorton innebär detta oförändrad serietillhörighet, medan Femton får tag steget ned för att samla ny kraft nästa säsong.

I den manhemdominerade divison VI möttes Sexton och Sjutton i ett derby, som slöt 4 – 0 för de förstnämnda. Samtidigt bortavann Aderton mot Kålltorp 3, det enda icke-Manhemlaget i denna fyralagsserie. Sexton vinner och tar steget upp och ingen flyttas förstås ned.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i vänstermarginalen.