Allsvenskan 5: inte utan chans till uppflyttningar

Förra helgen var det dags för Allsvenskans rond 5 för klubbens stolta lag. Ettan gjorde en något motgångsfylld insats på skånemark, men våra övriga sjutton lag svarade för  sex vinster, en oavgjord, fem förluster, två derbyn och tre frironder.

I division I Västra svarade Trean  för ännu en vinst, denna gång borta mot Allians, Skänninge med 3 – 5. Samtidigt vann Tvåan borta mot Kamraterna 2 med 3½-4½ och tabellen ser nu så vacker ut att de båda manhemlagen leder dubbelt, dessutom med ett visst avstånd ned till övriga lag. Division I är upplagd så att de fyra segrarlagen möts parvis i ett kval till Superettan och mycket talar alltså för att ett av lagen kommer att höra till Manhem.

I division II spelar Fyran, som tog emot Fenix på hemmaplan och luggade gästerna på oavgjort resultat, 4 – 4. Fyran ligger i mittfältet av tabellen. För en mindre lyckad insats svarade Femman i granngruppen II:5. ,På bortaplan kunde man dra nytta av två w.o.—vinster mot Kärra, men förlorade trots detta i slutänden med 4½-3½. Därmed försämrades förstås tabellutsikterna, men man skall veta att serien är ytterst jämn med Kärra i ledningen på 7, följda av icke mindre än fem lag på 6 poäng. Ett av dessa är Femman som ligger trea i detta veritabla getingbo.

I division III:7 tog Sexan sin tredje raka vinst, denna gång hemma mot Värnamo, som fick vända hem med 5½-2½ i baken. I samma grupp inregistrerade Nian en synnerligen hedersam förlust mot serieledande Halmstad, som hade nära 400 högre snittrating men som trots detta inte vann med mer än 3½-4½. I nästa rond möter Halmstad obesegrade Sexan och då avgörs seriens toppstrid.

I grupp III:6 blev det en ny förlust för Sjuan, denna gång borta mot Kamraterna 3 med 5½-2½. Åttan reste till Alingsås och tog nästan full pott: ½-7½ mot Alingsås 2. Sjuan ligger sist men är inte helt avsågad, medan Åttan innehar tredjeplatsen med två ronder kvar att spela.

I göteborgsseriens division IV vann Tian i stor stil mot Länsmansgården med 5 – 0, samtidigt som Elvan bortabesegrade Lundby 2 med 1 – 4. Tolvan ställde upp ett nytt och oprövat manskap ur vårens Ny i Schacket: Kålltorp 2 blev för all del för svåra och vann med 4 – 1 mot de våra, men vi hoppas att erfarenheterna av lagspel gav mersmak i början av spelarnas tävlingsbanor. Serien toppas av Elvan före Tian med Tolvan på nedflyttningsplats men inte utan hopp.

Division V var spelledig och våra lag Tretton, Fjorton och Femton fick alltså slipa formen inför nästa rond.

Division VI spelade första ronden för våren och såg Sexton förlora borta mot toppande Kålltorp 3 med 2 – 3. I ett knivskaprt derbyt blev det ovgjort 2½-2½ mellan Aderton och Sjutton!

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i vänstermarginalen.