Allsvenskan 3: stark rond avslutade höstsäsongen

Rond 3 i Allsvenskan avslutade höstsäsongen och det skedde med en utdelning för Manhem som vi kan vara fullt nöjda med. Våra sjutton lag nedanför Elitserien samlade vid sidan av två derbymatcher och en frirond in sju segrar, två oavgjorda och tre förluster.

Tvåan spelade borta mot SA Mark och fortsätter upphämtningen efter inledningsrondens förlust mot Trean, denna gång genom att vinna med 3 – 5. I samma serie, division I Västra, spelade Trean den svåra bortamatchen mot gamla storlaget Allians, Skänninge, och vann likaledes med 3 – 5 trots lägre rating vid sju av de åtta borden! Var startrondens derbymatch i själva verket seriefinalen? Trean leder serien med två matchpoängs marginal.

I division II:6 spelade Fyran oavgjort borta mot Team Sjuhärad, 4 – 4. I granngruppen II:5 bortabesegrade Femman Bosna med 3 – 5. Femman är ensamt lag på full poäng och Fyran ligger i mitten av sin serie.

I division III:6 förlorade Sjuan borta mot Alingsås SS 2 med 5 – 3, men i samma grupp vann Åttan mot Göteborgs SS med 3½-4½. Båda lagen ligger i mittskiktet av tabellen.

I grupp III:5 hade Sexan frirond för andra ronden i rad så nu blir det spela av i fortsättningen! Nian hemmaförlorade mot långväga gästerna Vaggeryd med 2½-5½. Sexan har bara spelat en match – med vinst –  medan Nian samlar kraft inför vårsäsongen och de första poängen.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I göteborgsseriens division IV vann Tian hemma mot Solrosen med 3½-1½ och Tolvan mot Länsmansgården med 4 -1, medan Elvan vann borta mot Kålltorp 2 med 1 – 4. Elvan är enda lag på 5 matchpoäng och skuggas av en trojka bestående av Tian, Tolvan och Länsmansgården en poäng bakom.

I division V slöt derbyt mellan Tretton och Femton i vinst med 3 – 1 för de förstnämnda, medan Fjorton spelade oavgjort, 2½-2½, borta mot Lundby 3. Hisingspojkarna leder när serien går till julvila, tätt följda av tre manhemlag.

I den manhemdominerade division VI vann Sexton derbyt mot Sjutton med 0 – 4, samtidigt om Aderton förlorademot Kålltorp 3 med 1 – 3. Därmed leder Sexton serien, men det är jämnt och närmast skuggar Kålltorp 3.

Tabell för göteborgsseriens grupper hittar du genom att via samma länk som ovan klicka på Göteborg i vänstermarginalen.