Elva deltagare i Åskbollen

Den klassiska allhelgonablixten Åskbollen spelades på fredagskvällen. Årets James Bond – med rätt att sätta matt – blev Tom Rydström från Växjö SK på nio poäng. De etablerade elitjuniorerna Tom Rydström och Lars Åström dominerade och vann med bara en poäng borta. Ende modige manhemit var Elliot Ekblad som hamnade på tionde plats med tre poäng.

Åskbollen föddes som ett komplement till Ernst Åhmans minnesturnering under Allhelgonahelgen. I år drabbades denna av ödet att först tidigareläggas en vecka och sedan ställas in till följd av en dubbelbokning av våra egna lokaler. Åskbollen genomfördes däremot enligt planen på fredagen före Allhelgona och att startfältet fick en ungdomlig profil är knappast ägnat att förvåna.

Resultat: 1. Tom Rydström, Växjö SK 9 (av 10),  2. Lars Åström, Limhamns SK 9, 3. Felix Tuomainen, SK Rockaden, Sthlm  8, 4-5. Gustav Halvarsson och Leo Odell Johansson, SK Rockaden, Sthlm, båda 6, 6. Matias Sætre, Bergens SKU, Norge 6, 7. Roger Sætre, Norge 4, 8. Elliot Ekblad 3, 9. David Sundås, Växjö SK 3, 10. Jouni Tuomainen, SK Rockaden, Sthlm  1, 11. André Forsberg 0 (11 delt.).