Bertil Ekstrand ny klubbmästare i snabbschack

Under två tisdagar avgjordes årets klubbmästerskap i snabbschack. Med tolv man på startlinjen spelades tävlingen i en Berger-grupp om elva ronder och med något avkortad betänketid – 15 minuter i stället för planerade 20.

Bertil Ekstrand var inte högst rankad men visade utmärkt form, vann samtliga partier och givetvis tävlingen i dess helhet. Hemsidan gratulerar! Bertil följdes av ständigt aktive Patrik Abrahamsson och topprankade Harald Berggen Torell. Prisutdelning ägde rum på plats, men minnespris kommer att delas ut vid lussefesten.

Resultat: 1. Bertil Ekstrand 9 (av 11), 2. Patrik Abrahamsson 7, 3. Harald Berggren Torell 6, 4. Per Green 5½, 5. Leonardo Aira 5, 6. Martin Bjureblad 3, 7. Anders Svensson 3, 8. Johan Granholm 2½, 9. Jan Lindberg 2½, 10. Stanley Kassell 1½ (12 delt.).

Den fullständiga turneringstabellen hittar du här.