Harald Berggren Torell och Johannes Aira femma och sjua i Junior-SM

Under SM i Falun deltog för första gången på ett flertal år två manhemiter bland de tio i JSM-gruppen. Platserna i JSM tillsätts efter rating och Harald fick den sista av dessa platser. Johannes vann ju juniorkvalgruppen i fjol och var alltså kvalificerad sedan ett år tillbaka.

Ratingmässigt låg de våra åtta respektive tia i startfältet, men de höll sig väl framme och kunde båda öka sin rating. Johannes inledde som lägst rankad med 3½ av fyra och ledde i det skedet tävlingen ensam och även om han längre fram föll tillbaka hade han säkert satt sig i respekt när hemfärden anträddes.

Johannes Aira i inledningen till andra rondens parti mot Eric Thörn. Efter segern ledde Johannes turneringen (foto: Teresa Aira).

Johannes Aira i inledningen till andra rondens parti mot Eric Thörn. Efter segern ledde Johannes turneringen (foto: Teresa Aira).

Junior-SM: 5. Harald Berggren Torell 4½ (av 9), 7. Johannes Aira 4½ (10 delt.).

Fullständig information om Junior-SM hittar du här.