Fjorton manhemiter på SM-läger

Som traditionen bjuder ordnades SM-deltagandet för klubbens ungdomar i lägerform. Tävlingarna spelades på Lugnet, känt från talrika TV-sändningar i skidsammanhang. Ovanför Lugnet ligger skidstadions hoppbackar och vid toppen av dessa har orienteringsklubben Kåre sitt klubbhus, enligt Manhems egen orienterare Sören Svensson både välkänd och framstående i orienteringskretsar. Eftersom vi hyrde detta förnämliga hus fick manhemiterna på väg hem från ronden promenera i den s.k ”mördarbacken”, en icke oansenlig stigning som kanske förbättrade konditionen för en och annan.

För kosthållet svarade Rebecka Ungerfält och Glenn Johansson och för den schackliga coachningen stod förstalagsspelarna Magnus Carlhammar och Joel Åkesson.

Nämnas kan att gruppen en kväll besökte Falu gruva, av stor ekonomisk betydelse för vårt land genom historien och ett spännande utflyktsmål. Enligt sägnen skall den ha hittats genom att en getabock bökade med sina horn i marken på platsen och därvid rödfärgade dem. Bockens namn var, som den vakne läsaren genast inser, Kåre.

Man kan notera att symbolen för det täcka könet (en cirkel med vad som ser ut som ett plustecken i underkant) ingår i Kåres klubbmärke. Den symboliserar även planeten Venus och är en stiliserad bild av en handspegel(!) Den är emellertid också den alkemiska symbolen för koppar.

Glada gruvbesökare återbördade till ytan: fr v Wilhelm Xi Liadal, Olof Sanchez, Hampus Lane, Johannes Aira, Ossian Jansson och Leonardo Aira (foto: Teresa Aira).

Glada gruvbesökare återbördade till ytan: fr v Wilhelm Xi Liadal, Olof Sanchez, Hampus Lane, Johannes Aira, Ossian Jansson och Leonardo Aira (foto: Teresa Aira).

Nog med allmänbildning för den här gången. Huvuddelen av de våra spelade i kadett- eller miniorklassen och även om de är naggande goda så uteblev de verkliga topplaceringarna den här gången. Leonardo Aira var rankad tvåa i miniorklassen, kämpade i toppen tävlingen igenom, men förlorade de två sista ronderna och föll tillbaka. Ossian Jansson var rankad femma och nådde den prestigefyllda positionen som remikung och slutade åtta. I kadettklassen var Gabriel Svorono rankad nia men stupade också han i ronderna åtta och nio.

Kadett-SM: 12. Gabriel Svorono 5 (av 9), 16. Filip Johansson 4½, 19. Olof Sanchez 4½, 32. Isak Ungerfält 3 (35 delt.).

Fullständig information om kadettklassen hittar du här.

Minior-SM: 8. Ossian Jansson 6 (av 9), 15. Leonardo Aira 5, 24. Wilhelm Xi Liadal 4½, 35. Love Troberg Eskola 4½, 44. Johanna Nabbing 3 (47 delt.).

Toppmöte i femte ronden: slutsegraren Joakim Mörling ställs mot Manhems framtidsman Leonardo Aira (Foto: Teresa Aira).

Toppmöte i femte ronden: slutsegraren Joakim Mörling ställs mot Manhems framtidsman Leonardo Aira (Foto: Teresa Aira).

Fullständig information om miniorklassen hittar du här.