Jörgen Nilsson ny göteborgsmästare!

Vårens göteborgsmästerskap samlade 32 deltagare, varav ungefär hälften med i Manhem. Jämfört med siffrorna på 1980- och 1990-talet ter det sig som ynklig spillra och det visade sig inte möjligt att genomföra de vanliga grupperna efter klasstillhörighet. I stället spelades i en gemensam monradgrupp över nio ronder. Förutom att de spelare med flest poäng i gruppen belönades med priser blev det också uppflyttning av bäste klass I- klass II- och i klass III-spelare till närmast högre klass.

Tätstriden artade sig till en uppgörelse där Jörgen Nilsson, Mölndals SK men också nybliven manhemit under våren hade att tampas med i första hand de båda unga manhemiterna Jonas Bengtsson och Harald Berggren Torell. I slutronderna slog dock pendeln över till Jörgens fördel och han kunde vinna med den ståtliga poängsiffran 7½. ”Blir man bättre av att gå med i Manhem?” Säkert kan många ställa sig den frågan och ja, vem vet?

Resultat: 1. Jörgen Nilsson 7½ (av 9), 2. Jonas Bengtsson 6½, 3. Harald Berggren Torell 6½, 6. Markus Freed 6, 7. Sören Svensson 6, 10. Philip Aldebert 5½, 11. Sven Degerfeldt 5½, 18. Rickard Dave 4½, 19. Leonardo Aira 4½, 20. Vojislav Djordjic 4, 21. Johan Lennartsson 4, 26. Bo Ohlsson 3, 27. Aste Olindersson 3, 28. Martin Bjureblad 3, 29. Claes Brauer 2, 30. Niklas Kleveros 1 (32 delt.). Bäste klass II-spelare blev Markus Freed.

Här kan du se turneringstabellen.