Manhem vann Lagblixt-DM

Lag-DM i blixt spelades med deltagande av magra fem lag. Av dessa kom tre från Manhem och man får nog med all respekt för de inblandade säga att vi inte hade mönstrat klubbens på papperet starkaste blixtlag. Både Lundby och Örgryte hade ytligt sett bättre manskap. Efter två storsegrar mot vårt eget andra- och tredjelag väntade en förlust mot Örgryte och nu trodde nog många att det var klippt.

Dock hade tidigare Lundby besegrat Örgryte och i sista rondens möte med Lundbys favorittippade manskap lyfte sig de våra och visade riktiga manhemtag – seger med övertygande 7½-2½ och distriktsmästartiteln var fixad med knapp men glädjande marginal! Våra mannar förtjänar en rejäl hyllning!

Resultat: 1. SS Manhem 1  6/29, 2. Lundby SS 6/27½, 3. Örgryte SK 6/26, 4. SS Manhem 2  2/11½, 5. SS Manhem 3  0/6 (5 lag).

I Manhem 1 tog Mats Welin 6 (av 8), Vincent Andréasson 4½, Johannes Aira 8, Johan Lönnroth 5 och Ossian Jansson 5½ poäng.

I Manhem 2 tog Zdenko Naglic (ej Manhem) 2, Pontus Servin 1, Johan Granholm 3½, Hampus Lane 3 och Kathleen Cardino Friborg 2 poäng.

I Manhem 3 tog Valdemar Stenhammar 1, Elliot Ekblad 2½, Leonardo Aira 1, Simon Torell 0 och Isak Ungerfält 1½ poäng.