Yngre vann Äldre-Yngre-matchen med storsiffror

Årets upplaga av den klassiska Äldre-Yngre-matchen gick på tisdag. Sedan matchen instiftades för ett tjugotal år sedan har de äldre laget för det mesta dragit det längsta strået, så även i fjol. Då och med fortsättning i år har man dock kunnat förmärka en justering nedåt av den åldersmässiga brytpunkten mellan de två lagen, till att i år gå vid årgång 1980, som var den äldsta i Yngre-laget. Klubben har de gångna åren kunnat glädja sig åt tillkomsten av ett flertal yngre medlemmar av aktningsvärd spelstyrka och i år gav det synbart resultat i Äldre-Yngre-matchen: Yngre kunde vinna med glasklara segersiffrorna 113 – 49! Detta var möjligen till dels en följd av sämre uppställning från Äldres sida; vanligtvis brukar Äldre ha varit bättre på att ställa lag på benen men så icke i år.

Matchen spelas som bekant i ett blixtparti, ett tjugominuters snabbparti och ett entimmesparti. Eftersom poängutdelningen är 1, 2 respektive 3 poäng i var avdelning kan en enskild lagmedlem som mest bidra med 6 poäng till sitt lag och det var det sju medlemmar som gjorde. Äldre var Darab Eidipour ende man som lyckades med den bedriften och i det poängdigra Yngre bidrog Peter Vas, Arash Rouhani, Johan Hansson, Elias Karlsson, Gabriel Svorono och Leonardo Aira med maxdosen.

Den befintliga statistiken förlängdes nu med ett år och Yngre reducerades nu matchunderläget till 14 – 7. När det skedde var det med en övertygande seger som skrevs med en av tidernas största  marginaler.