Manhemiter i Veteranlag-EM

I månadssskiftet mars-april avgjordes årets Veteranlag-EM. Den tävlingen är ett sällsamt sammelsurium av lagbildningar av de mest skilda slag – klubblag, distriktslag, stadslag och landslag samsas om uppmärksamheten och om det finns andra typer av lag är det inte ägnat att förvåna. Tävlingen spelades i Slovenien och närmare bestämt en ort vid namn Rogaška Slatina. Fyra svenska lag fanns med på startlinjen med de ganska klargörande namnen Sverige 1-4 och i de dessa dvaldes två käcka manhemiter.

I Manhem 2 ingick Sören Svensson, som spelade vid fjärde bordet och bärgade tre poäng för det svenska laget. Kaj Andersson spelade i Sverige 3 och tog 4½ poäng vid bord 2. Man kan notera att Manhem har ganska många veteraner av god klass; innan man låter tankarna rusa iväg kan man dock notera att vinnarlaget Ryssland innehöll två stormästare och två internationella mästare. Schweiz toppades som vanligt av den inte okände  Viktor Kortchnoi, nyss fyllda åttio men ännu med en rating om cirka 2550.

Resultat: 11. Sverige 1 11, 31. Sverige 4 8, 33. Sverige 2  8 (Sören Svensson). 36. Sverige 7 (Kaj Andersson), 4.

Resultatlistor från tävlingen hittar du här.