Leonardo Aira och Saga Drakengren klassegrare i Manhemknatten

På lördagen spelades säsongens näst sista rallytävling, nämligen Manhems eget bidrag; Manhemknatten, juvelen i rallykronan som den stundom kallas. 72 barn vallfärdade till Schackcentrum, en liten nedgång men ändå inte så illa. Manhem har många duktiga barn i rallyåldrarna nu som här fick möjligheten att ta sig an Göteborgs yppersta motstånd på hemmaplan.

Mellanstadiet samlade 39 deltagare och bjöd på en toppstrid som dominerades helt och fullt av Manhems egen Leonardo Aira. Han vann samtliga partier trots gott motstånd. I fjärde ronden avfärdade han svåraste medtävlaren Klemens Ng från Örgryte SK.

Resultat, födda 1999: 1. Leonardo Aira 7 (av 7), 2. Ida Lindberg, IFK Hindås, 5, 3. Erik Strigén, IFK Hindås, 5, 4. Carl Larsson, Majornas SS, 4, 5. Kathleen Cardino Friborg 4, 6. Simon Andersson 4 (10 delt.); födda 2000:  1. Saga Drakengren  5, 2. Gabriel Winsnes 4½, 3. William Karlsson, Falkenbergs SK 4½, 4. Carl Gustafsson Wold 4½, 5. Max Lifmark, SK Kamraterna 4, 6. Loa Strandberg 4 (13 delt.); födda 2001: 1. Klemens Ng, Örgryte SK 6, 2. Carl Forsinge, Noleredsskolans SK, 5, 3. Elias Brink, Noleredsskolans SK 5, 4. Basil Kasib al Waeli 4, 5. Simon Torell 4, 6. Douglas Kleen-Lavass 3½, 7. Robin Alenius Jardås, Noleredsskolans SK 3½, 8. Isak Storme, Lundby SS 3 (16  delt.).

Fullständiga resultat för mellanstadieklassen hittar du här. Basil Kasib al Waeli fick pris som bäste debutant.

I lågstadieklassen startade 33 barn och faktum är att spänningen där inte blev större än i mellanstadieklassen, snarare tvärtom. Noleredsskolans Kajsa Nilsson radade upp inte mindre än sju raka vinster och sedan hon i de fyra sista ronderna besegrat de fyra svåraste förföljarna blev försprånget i mål hela två poäng. Sådant ser man inte var dag! Bästa manhemit blev Lycka Drakengren på tredje plats, en av dessa förföljare.

Resultat, födda 2002: 1. Kajsa Nilsson, Noleredsskolans SK 7 ( av7), 2. Kaspar Lifmark, SK Kamraterna 5, 3. Lycka Drakengren 5, 4. Felix Årebo-Nettby, Lundby SS 5, 5. Nils Ledin, SK Kamraterna 4½, 6. Ella Almgren, Noleredsskolans SK 4½ (9 delt.); födda 2003-: 1. Holger Berg, Örgryte SK 5, 2. William Stridh, IFK Hindås 5, 3. Kaj Koniarsky, SK Kamraterna, 4. Filip Vlahovic 4, 5. Victor Forsinge, Noleredsskolans SK 4, 6. Arvid Berg, Örgryte SK 4 (24 delt.).

Fullständiga resultat för lågstadieklassen hittar du här. Kajsa Nilsson fick pris som bästa flicka och Frey Blanquer som bäste debutant. Kaj Koniarsky fick pris som bästa  04:a. Kärralundsskolan fick pris som bästa skola i lågstadieklassen.