Allsvenskan X2: god poängutdelning för Manhem

Söndagen den 4 mars drogs slutspurten upp för Distriktsseriens division IV och V. I de serierna ingår nio lag, vilket innebär att två extraronder är inlagda med namnen X1 och X2. Rond X2 spelades denna söndag och det skedde med gott resultat för de våra. Våra tio lag i göteborgsserien samlade in fyra segrar, en förlust, två derbymatcher och en frirond.

I göteborgsseriens division IV  spelade denna gång Nian borta mot Proletären 2 med en galant vinst med 1 – 4 för Nians tappra kämpar. Elvan hade frirond och derbyt mellan Tretton och Tian slöt salomoniskt oavgjort; 2½-2½. Tolvan tog emot Öckerö hemma och vann med klara 4½-½. Nian leder serien, ehuru laget har frirond i sista.

I division V ligger Fjorton bäst till av manhemlagen och det laget kunde också spä på sin poängskörd genom 4 – 1 mot nykomlingarna Hindås. Femton fick bortamöta topplaget Lundby III med 3½-1½ i baken som följd. I derbyt Sexton mot Sjutton vann de förra med odiskutabla 5 – 0, medan nykomponerade Aderton vann borta mot Kålltorp II med 1½-3½. Inför sista ronden verkar det tveksamt om något av våra lag skall förmå ta steget upp till division IV.

Tabell för göteborgsseriens division IV hittar du här. Division V hittar du här.