Lag-DM, rond 4: fyra manhemlag i högsta serien nästa år

På måndagen spelades den näst sista ronden av Lag-DM. I Klass I tog Ettan en solid seger mot Majorna, men eftersom även Örgryte vann kommer det att bli en direkt final nästa vecka. Den ungdomliga Trean vann mot Lundby vann mot Lundby och har därmed säkrat kontraktet till nästa år. Det blir hisingspojkarna som gör upp med Majorna om att undvika nedflyttningsplatsen och det sker i deras möten med Tvåan respektive Trean.

Resultat; klass I: SS Manhem – Majornas SS 6½-1½, SS Manhem 2 – Örgryte SK 2½-5½, SS Manhem 3 – Lundby SS  5 – 3; Ställningen efter tre ronder: SS Manhem 8/25½, Örgryte SK 7/24, SS Manhem 2  4/13½, SS Manhem 3  4/13½, Lundby SS 2/11, Majornas SS 0/9.

I Klass II slutfördes den trerondiga turneringen samtidigt. Om att Kamraterna hör hemma i högsta divisionen råder ingen tvekan, men det gäller att mönstra lag också. Det skedde i rond 3 då Kålltorp fick storstryk, men den enda konsekvensen av detta blev att Fyran passerade Kålltorp och avancerade till Klass I.

Slutställning, klass II: SS Manhem 4 – SK Kamraterna 2  6 – 2, Kålltorps SS – SK Kamraterna  1 – 7; Slutställningen efter tre ronder: SS Manhem 4  4/14½, Kålltorps SS 4/13½, SK Kamraterna 4/12, SK Kamraterna  2 0/4.

I klass III vann Sexan än en gång och är klara seriesegrare. Juniorlaget Åttan gjorde icke oävet motstånd mot serieledarna.

Klass III: SS Manhem 5 – SS Manhem 8  3½-1½, Kålltorps SS 2 – Manhem 6 1 – 4, Kärra SS – SS Manhem 7  2½-2½; Ställningen efter fyra ronder: SS Manhem 6  8/15½, Kärra SS  5/11, SS Manhem 5  5/10½, SS Manhem 7  4/9, SS Manhem 8  2/8½, Kålltorps SS 2  0/4½.