Allsvenskan 4: svart söndag inledde vårsäsongen

I dag spelades Allsvenskans första rond för våren, vilken artade sig till en i sanning svart rond. Våra sexton lag nedanför Elitserien inbringade tre segrar, två oavgjorda, fem förluster, två derbymatcher och en frirond.

Tvåan låg innan ronden blott en poäng bakom serieledande Alingsås, som besökte Manhem för möte med Trean. Detta blev en jämn match som alingsåsarna till slut kunde vinna med 3 – 5. Samtidigt kunde de glädja sig åt att avståndet till Tvåan växte genom detta lags förlust otippade förlust med 3 – 5 mot jumbolaget Kamraterna 2. Det vore synd att säga att serieläget förbättrades av dessa resultat. Tvåan ligger nu trea men ser Alingsås försvinna vid horisonten och Trean parkerar på nedflyttningsplats.

I division II:5 tog Fyran ytterligare en seger, detta borta mot Kärra med 2 – 6. Möjligen hjälptes Fyran något av de två w.o. som kunde bokföras på pluskontot. Med fyra raka segrar ser tabelläget ljust ut och det kan vi behöva efter denna rond. I granngruppen II:6 förlorade Femman hemma mot Falkenberg en jämn match med 3½-4½. Femman intar trots förlusten en mittenposition i tabellen.

I division III:6 spelade Sexan borta mot Skara 2 och återvände hem med 4 – 4 i bagaget. Samtidigt fick Åttan inregistrera en förlust borta mot Götaverken med svidande 7 – 1. Sexan toppar serien, om än delat med Team Sjuhärad på 6 matchpoäng. Däremot börjar det skymma över Åttan på dess sjunde (sista) plats.

I grupp III:7 tog Sjuan emot Sindjelic och kunde efter en jämn match ta hem segern med 5 – 3. Sjuan skuggar därmed från tredje plats de båda balkanlagen Bosna och Sindjelic i tabellen.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I göteborgsserien bjöd ronden på flera derbymatcher: i division IV vann Tolvan mot Elvan med 2 – 3 medan Tretton besegrade Proletären 2 med 4½-½. med samma siffror. Nian tappade i toppstriden genom förlust mot Öckerö med 3½-1½ och Tian brgadeoavgjorda 2½-2½ mot Lundby .

I division V uteblev inte heller derbyna. Femton vann komfortabelt mot Sjutton med 5 – 0 medan Sexton hade frirond. Fjorton nådde oavgjort, 2 -2, mot Lundby 3 medan Aderton förlorade mot Hindås med 2 – 3.

Tabell för göteborgsseriens division IV hittar du här. Division V hittar du här.