Juniorerna avslutade hösten

Den 8 december gick juniorernas traditionella julavslutning av stapeln, detta med ett program mer traditionellt än sedvanligt. Den klassiska lagtävlingen återkom än en gång med fyra grenar där den ena var mer klasisk än den andra! 32 barn och ungdomar fanns på plats och bildade fyra lag.

Den inledande grenen var köblixten, där deltagarna ganska osorterat spelar mot varandra. Andrej Kampe Svanhill blev bäste man med sex segrar före en skara fempoängare. Den påföljande grenen tipstävlingen såg Olof Sanchez som ende man på tretton rätt av tretton möjliga i tipstävlingen; tolv rätt prickade Hampus Lane och Ossian Jansson.

Grenen lagledarsimultan spelades denna gång med juniorer som simultangivare. De simultangivande ungdomarna formerade sig två och två och med oddsen på det viset på simultangivarnas sida tog dessa också över hälften av poängen.

Avgörande blev som vanligt det avslutande tomteschacket. Laget Schackets änglar vann samtliga tre matcher, vilket dock inte räckte för att rycka ledartröjan ur ledande Blås händer. Det blev alltså detta lags medlemmar som fick hugga in på den uppsatta pristårtan.

Resultat: Blå (Leonardo Aira, Filip Johansson, Wilhelm Xi Liadal, Alex Nitsche, Farzam Gardeshzadeh, Saga Drakengren, Avalin Bakhtiari och Oskar Malmberg) 214, Schackets änglar (Valdemar Stenhammar, Ossian Jansson, Zackarias Parr, Kathleen Cardino Friborg, Gabriel Winsnes, Douglas Kleen-Lavass, Erik Ahlstrand och Juni Drakengren) 201, Fiskmåsarna (Sandro Olofsson, Olof Sanchez, Rayan Golkar, Hannes Ryberg, Loa Strandberg, Keivan Mohsevand, Oskar Nabbing och Simon Torell) 184 och Kattmat (Hampus Lane, Andrej Kampe Svanhill, Gösta Larsson, Vilhelm Rosengren, Jacob Winsnes, Lycka Drakengren, Johanna Nabbing och Rebecka Holmgren) 183 poäng.

Vid avslutningen genomfördes också prisutdelningar för poängligorna i höstens träningsgrupper:

Måndagar/Richard Nilsson och Isak Ungerfält: 1. Douglas Kleen-Lavass 94½, 2. Keivan Mohsevand 75, 3. Erik Ahlstrand 65 poäng.

Tisdagar/Rickard Dave: 1. Wilhelm Xi Liadal 64, 2. Carl Gustafsson Wold 51½, 3. Vilhelm Rosengren-Svensson 44 poäng.

Onsdagar/Mats Eriksson och Gabriel Svorono: 1. Gabriel Winsnes 100½, 2.  Simon Andersson 94½, 3. Loa Strandberg 79½ poäng.

Torsdagar/Magnus Carlhammar: 1. Hampus Lane 295, 2. Filip Johansson 244, 3. Olof Sanchez 228 poäng.

Torsdagar/Mats Eriksson: 1. Andrej Kampe Svanhill 118½, 2. Kathleen Cardino -Friborg 117½ poäng.

Vårsäsongens träningar börjar i vecka 3 och  träningsdagarna är desamma som under hösten om inget annat meddelas.