Bra insatser av Manhem i Rockadenjunioren

Rockadenjunioren heter den årliga tävling för fyramannalag som ordnas av den framstående stockholmsklubben. Över en dag spelar man sju ronder med 15 minuters betänketid (åtminstone i år) och Manhem ställde inte mindre än tre mellanstadielag på benen. Hela 36 lag stod på startlinjen, vida fler än brukligt. Det är bra när klubbar ställer upp också med spelare som inte är fullmogna experter och detta hindrade inte att toppskiktet i turneringen höll hög klass.

Vårt förstalag spelade som väntat väl och hörde hela tiden hemma på toppborden i tävlingen. En stark insats gjorde Tvåan, som  anslöt sig till tätgruppen med ett par ronder kvar att spela och även Trean höll många lag bakom sig.

Klubbens ganska manstarka, och starka, kull av mellanstadiebarn går från klarhet till klarhet. Att delta i lagtävlingar är ett bra sätt att utvecklas, och ett sätt som klubben satsar på. En resa med en övernattning är lagom lång och för de flesta inte avskräckande.

Resultat: 4. SS Manhem 1  19 (av 28), 6. SS Manhem 2  17, 24. SS Manhem 3  12½ poäng (36 lag).

Veteranmärket i brons: Calle Jarebo , 10 år som manhemit.

För en fin insats svarade Manhem 2, fr.v. Vilhelm Rosengren-Svensson, Simon Andersson, en suddig Carl Gustafsson Wold och Wilhelm Xi Liadal (foto Anna Svensson Nordin).

I Manhem 1 tog Simon Torell 3½ (av 7), Leonardo Aira 5, Ossian Jansson 6 och Kathleen Cardino Friborg 4½ poäng. I Manhem 2 tog Wilhelm Xi Liadal 5, Carl Gustafsson Wold 4½, Simon Andersson 3 och Vilhelm Rosengren-Svensson 4½ poäng. I Manhem 3 tog Hannes Ryberg 1, Albert Palle 4½, Saga Drakengren 3 och Lycka Drakengren 4 poäng.

Fullständiga resultat hittar du här. Lägg märke till att mellanstadiet finns på sidan 2.