Allsvenskan 3: många derbyn i sista ronden före juluppehållet

I dag spelades Allsvenskans tredje rond för hösten, den sista före serieuppehållet. Det var en derbydiger rond som för våra sjutton lag nedanför Elitserien inbringade tre segrar, två oavgjorda, två förluster, fyra derbymatcher och två frironder.

Tvåan reste till Skara, som bjöd på tufft motstånd och hela tiden förde matchen. Det var först i matchens sista parti som lagledaren själv (Anders Pettersson) kunde vända på sitt parti och rädda utjämning till 4 – 4. I samma serie ställdes Trean mot Jönköping-Huskvarna på bortaplan men kunde trots detta knipa sin första matchseger med 3½-4½. Tvåan ligger tvåa i serien efter enda fullpoängarna Alingsås och för Trean kan dessa poäng visa sig mycket viktiga när nytt kontrakt skall säkras.

I division II:5 tog Fyran ytterligare en seger när laget återvände hem från Falköping med fina 2 – 6 i bagaget.. Fyran står som enda lag i serien på tre raka inledande segrar. I granngruppen II:6 spelade Femman hemma mot Kålltorp 2 och vann med klara 5½-2½.

I division III:6 tog Sexan emot Götaverken med 4 – 4 som följd. Sexan toppar serien som enda lag på 5 matchpoäng. I samma grupp hemmaförlorade Åttan mot Alingsås 2 med 2½-5½ och väntar ännu på sin första poäng.

I grupp III:7 tog Sjuan emot Bosna, ett möte som fick vådliga följder: 1 – 7 i baken! Bosna förvisade därmed Sjuan till fjärde plats i tabellen.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

 I göteborgsserien bjöd ronden på idel derbymatcher: i division IV vann Nian mot Tolvan med 4½-½ medan Tretton besegrade Elvan med 1 – 4. Tian hade frirond.

I division V var uppläggt snarlikt. Fjorton ställdes mot Sexton och vann med 3 – 2, medan Aderton slog Sjutton med 1 – 4.

Tabell för göteborgsseriens division IV hittar du här.  Division V hittar du här.