Allsvenskan 2: starka insatser i huvudserien, tuffare i göteborgsserien

I dag spelades Allsvenskans andra rond för hösten. Den bjöd på god utdelning för de våra, vars sjutton lag nedanför Elitserien samlade ihop fem segrar, en oavgjord, fem förluster, två derbymatcher och två frironder.

Tvåan tog emot Jönköping-Huskvarna på hemmaplan. Den matchen blev ett kännbart nederlag förra året och det var det mötet som definitivt sågade av Tvåan från tätstriden den gången. Nu blev det 5 – 3 och även om matchen höll på tiden ut kan nog ingen säga att utgången var orättvis. I samma serie, division I Västra, drabbade Trean samman med Majorna, som kom med ett starkt lag. Kampen rasade jämn och först på slutet tog Majorna den avgörande segern; 3½-4½ till våra gäster. Förutom Tvåan har Alingsås och Majorna full poäng.

I division II:5 svarade Fyran för ännu en grandios insats när gästande Lidköping fick vända hem med förlustsiffrorna 4½-3½. Fyran är tillsammans med Östra Skaraborgsalliansen ensamt om att ha inlett säsongen med två segrar. I granngruppen II:6 reste Femman till Vaggeryd och kom hem med klara segersiffrorna 1½-6½.

I division III:6 tog Sexan ännu en vinst, denna gång borta mot Alingsås 2 med klara siffrorna 2 – 6. Sexan har inlett med två vinster, medan Åttan i dagens rond vilade upp sig med en frirond. I grupp III:7 tog också Sjuan sin andra matchvinst genom att slå Kungsbacka borta med 3 – 5. Förutom Sjuan står Bosna och Sindjelic på två vinster.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

I stort sett bara guld och gröna skogar i Allsvenskan alltså. I göteborgsserien går det litet tyngre rent resultatmässigt, men är inte våra lag med för att lära?

I division IV fick både Tian och Elvan kännas vid 3 – 2-förluster på bortaplan mot Öckerö respektive Mölndal 2. Ljuspunkten var Tolvan, som bärgade oavgjort, 2!-2½, mot Lundby 2. Tretton mot Nian slöt 1½-3½.

Fjorton hade frirond och i derbyt mellan Aderton och Femton blev resultatet 1½-3½. Sexton tog emot Solrosen på hemmaplan och fick ihop 2 – 3 mot de högrankade gästerna. Det nybildade knattelaget Sjutton kämpade väl mot Kålltorp 2 men fick till sist se sig besegrat med 2 -3.

Tabell göteborgsseriens division IV hittar du här.  Division V hittar du här.