Allsvenskan 1: lyckad seriepremiär

I dag inleddes Allsvenskan för i år. Som brukligt innebar premiärronden ett flertal derbymatcher och i allt inbringade ronden sex segrar, fyra  förluster, tre derbymatcher och en frirond för våra sjutton lag nedanför Elitserien.

I år har vi två lag med i division II Västra. Förra året förlorade Tvåan derbyt mot Trean och fick lida för det hela serien. Denna gång segrade storebror  i en nervig match som slöt 5 – 3.  Serien ser på förhand jämn ut med, utöver våra lag, Jönköping-Huskvarna, Skara, Mark, Alingsås, Majorna och Kamraterna 2.

För rondens kanske främsta insats svarade Fyran, som avslutade fjolåret med nedflyttning från Div I. Denna gång inledde laget seriespelet i division II:5 med storseger mot ett Lundby förstärkt genom återkomsten av ett par flyttfåglar; 2 – 6 till de våra! I granngruppen II:6 förlorade Femman knappast möjligt mot Fenix-Springaren med 3½-4½ och än så länge finns inget skäl att hissa varningsflagg för nedflyttning.

I division III har Manhem tre lag med. I grupp III:6 inledde Sexan och Åttan med ett derby, som vanns av Sexan med 5 – 3. I grupp III:7 startade årets serieäventyr för Sjuan med seger mot Götaverken 2 med eftertryckliga 6 – 2.

Tabeller och bordsresultat för de allsvenska serierna hittar du här.

Våra övriga lag håller till i göteborgsserien, som numera besår av division IV och V. Jämfört med i fjol ser serierna mer intressanta ut tack vare att tillflöde av nya lag. I division IV startade Nian med vinst mot Mölndal 2 med 3 – 2 trots lägre rating vid samtliga bord och därmed är jakten på serieseger i gång. Derbyt mellan Tian och Tolvan slöt med seger med 4 – 1 för de förra och samtidigt kunde Elvan besegra Proletären 2 med 3 – 2. Sämre gick det för Tretton som dukade under mot starka Lundby 2 med 1½-3½.

I division V spelar våra lag mellan Fjorton och det nya Aderton med. Fjorton vann mot nybildade Solrosen med 1 – 4. Mindre lyckosam blev debuten för Femton som förlorade med 0 – 5 mot Kålltorp 2 och tufft blev det likaledes för Sexton, som fick resa hem från Hindås med 1 – 4 i bagaget. I matchen mellan de båda nybildade Sjutton och Lundby 3 vann de senare med 1 – 4 nedan Aderton inledde seriespelet med en frirond.

Tabell och bordsresultat för göteborgsserien kommer du att kunna hitta på Göteborgs SF:s hemsida.