Tio manhemiter trotsade vädret i Flunsåsparken

Götaverkens SK bjöd på traditionellt utomhusschack i Flunsåsparken inte långt från Wieselgrensplatsen. Vädret var inte det fagraste, men 46 schackvänner trotsade de yttre förhållandena, däribland tio manhemiter.

Spelarna delas in efter rating i bergergrupper om åtta spelare och i toppgruppen återfanns Magnus Carlhammar och Patrik Abrahamsson. Som ende gruppvinnare bland de våra trädde Rickard Dave fram medan Markus Freed och Leonardo Aira bärgade var sin andraplats.

Magnus Carlhammar (t.h.) blev bäste manhemit i Flunsåsparken.

Magnus Carlhammar (t.h.) blev bäste manhemit i Flunsåsparken.

Patrik Abrahamsson slutade femma i den starka grupp 1.

Patrik Abrahamsson slutade femma i den starka grupp 1.

Resultat, grupp 1: 3. Magnus Carlhammar 4½ (av 7), 5. Patrik Abrahamsson 2½ (8 delt.); grupp 2: 1. Rickard Dave 6 (8 delt.); grupp 3: 3. Johan Lönnroth 4, 8. Anders Svensson 1 (8 delt.); grupp 4: 2. Markus Freed 4½, 6. Zdenko Naglic 2 (8 delt.); grupp 5: 3. Darab Eidipour 3 (av 6), 4. Martin Bjureblad 3 (7 delt.); grupp 6: 2. Leonardo Aira 4, 3. Roland Häll 4 (7 delt.).

I poängpromenaden ingick denna gång åtta frågor, men ingen deltagande nådde vare sig åtta eller sju rätta svar. Bland sexpoängarna återfanns bl.a. Roland Häll och Darab Eidipour.

Foton: Sture Hellberg.