Elitserien 11: Manhem fyra i Elitserien efter avslutande seger!

På söndagen avslutades årets elitserie. Manhem hade en fin placering i sikte och ganska snart stod det klart att mötet med nedflyttningshotade Farsta skulle sluta i seger för de våra. Bordsresultaten kan beskådas här:

SS Manhem   Farsta SK   Resultat
Victor Nithander 2494 Rikard Backelin 2446 1 – 0
Peter Vas 2374 Anders Livner 2402 1 – 0
Johan Hultin 2366 Oskar von Bahr 2359 remis
Mats Welin 2397 Niclas Hjelm 2376 remis
Magnus Carlhammar 2318 Ingemar Svensk 2267 1 – 0
Joel Åkesson 2368 Kezli Ong 2323 0 – 1
Karl Johan Moberg 2331 Christopher Lissäng 2283 remis
Ove Kinnmark 2248 Johnny Wieweg 2204 remis
  2362   2332 5 – 3

Övriga resultat: Team Viking – Lunds ASK 5½-2½, Örgryte SK – Solna SS 4 – 4, SK Kamraterna – Västerås SK 3½-4½, Eksjö-Aneby-alliansen – Upsala ASS 5½-2½, Limhamns SK – SK Rockaden 2 – 6. Bordsresultat och serietabell hittar du här.

I går förutskickades att klubben hade chans till fjärde plats, vilket i dag infriades. Detta är Manhems bästa placering sedan säsongen 1997/98 då vi slutade trea. Den som studerar tabellen kan dock notera att avståndet upp till bronset är sex matchpoäng, medan nedflyttningsstrecket befinner sig på fyra poängs avstånd åt andra hållet. Det finns med andra ord utrymme för fortsatt förbättring och det framgår ganska tydligt att serien rymt tre helt överlägsna lag i form av sverigemästarna Lunds ASK, Team Viking och SK Rockaden medan Manhem alltså anför ”resten”. Dock har de stora tre tidigare varit de stora fyra, men Limhamn tog i varje fall i år steget ned till de vanliga dödliga.

Kampen kring strecket var stenhård och däri var inte minst våra göteborgskolleger Kamraterna och Örgryte starkt inblandade. Kamraterna såg ut att ha sitt på det torra, men kammade noll i samtliga tre matcher och hade i slutänden endast en halv partipoängs marginal nedåt. Örgryte betraktade nog de flesta som i stort sett klart för nedflyttning före helgen men tog fem matchpoäng av sex möjliga och slutade en halv partipoäng under samma streck.