Lag-DM, rond 3: Manhem ensamt på sex poäng efter tre ronder

Tredje ronden i Lag-DM gav endast en manhemseger i Klass I; det inbördes mötet där Ettan besegrade Tvåan med ganska klara siffror. Trean kämpade tappert men dukade under för Örgryte. Efter tre ronder toppar Ettan som enda lag med tre segrar och härnäst stundar toppmötet med Kamraterna.

Resultat, Klass I: Manhem 2 – Manhem 2½-5½, Örgryte – Manhem 3  6- 2, Majorna – Kamraterna 3 – 5. Ställningen efter tre ronder: Manhem 6/18½, Örgryte 5/15½, Kamraterna och Manhem 2  2/10½, Manhem 3 2/6½ och Majorna 1/9½.

I Klass II tog Fyran en viktig seger mot Kamraterna 2 och därmed ett stort steg mot förnyat kontrakt. De båda topplagen Lundby och Mölndal vann båda för tredje gången och leder i suveräna majestäter inför slutrondens intressanta final.

Resultat, Klass II: Kamraterna 2 – Manhem 4  3½-4½, Kärra – Lundby 2 – 5, Kålltorp – Mölndal 3 – 5. Ställningen efter tre ronder: Lundby 6/17½, Mölndal 6/15, Kålltorp 3/12, Manhem 4 3/10½, Kamraterna 2 0/8 och Kärra 0/6.