Krokodil Cup: fem nya finalister i tredje kvalspelet

Det tredje kvalspelet ledde till att fem nya finalister såg dagens ljus, nämligen Hampus Lane, Markus Freed, Markus Andersson, Martin Lindqvist och Gabriel Svorono. I morgon tisdag startas själva kvalspelet och under kvällen kommer sextondels-, åttondelsfinaler och kvartsfinaler att avverkas.

Seedningsgruppen är i och med detta färdigspelad och avgör vilka som möts i det fortsatta cupspelet. Resultat, seedningsgruppen: Johannes Aira 9 (av 9), Lars Borgström 6½, Rikard Edland 6, Cong Vu Thanh, Stanley Kassel, Zdenko Naglic, Rickard Dave och Simon Torell 5, Ossian Jansson, Hans Ekström och Bo-Göran Mellbin 4, Sandro Olofsson 3½, Johan Lönnroth, Leonardo Aira, Hampus Lane och Markus Freed 3 samt Markus Andersson, Martin Lindqvist och Gabriel Svorono poäng. 

Parallellt inleds den s.k. Tröstcupen för de spelare som inte gått vidare.