Allsvenskan 1: derbypräglad rond inledde serien

I söndags inleddes Allsvenskan i "folkserierna". Liksom förra året ställer Manhem sjutton lag på benen, varav två nybildade juniorlag och ett lag bestående av deltagarna i höstens Ny i schacket.

Sedan Tvåans nedflyttning med knapp nöd i våras är Manhem inte företrätt i Superettan. Däremot kan vi ståta med inte mindre än tre lag i division I Västra! Vi kan alltså se fram emot täta derbymatcher i serieinledningen och redan i rond 1 ställdes Tvåan och  Fyran mot varandra. Det är ett möte som normalt skall vara en enkelriktad historia, men Fyran gjorde gott motstånd och hängde med till 3-3. Tvåans mannar hade dock bra partier och kunde till slut ta hem matchen med 3 – 5. Det spekuleras i serieseger för Tvåan, men så enkelt är det nog inte även om laget ser en aning starkare ut än i fjol. I samma serie tog Trean emot Jönköping-Huskvarna hemma men med de bistra förlustsiffrorna 3 – 5 som följd.

I division II har vi blott ett lag med och det i grupp 5. Här skördade vi vad som får anses vara rondens största framgång, då Femman bortaslog Alingsås med 3½-4½. Ratingmässigt var de våra på efterkälken med 1759 mot 1982, men med känd manhemsisu bärgades alltså segern. Strongt gjort!

I division III har klubben fyra lag med och de uppträder i grupperna 6 och 7. I den förstnämnda drabbade Sexan och Nian samman i en match som till en början såg jämn ut men som till slut med den väntade segern för Sexan med 2 – 6. I grupp 7 möttes Sjuan och Åttan som salomoniskt delade poängen: 4 – 4.

I division IV i Göteborg har vi också fyra lag med. Nyuppflyttade Tretton lämnade en w.o., vilket mycket väl kan ha kostat matchen eftersom Tian vann med 3 – 2. Elvan spelade borta mot Öckerö med förlustsiffrorna 3½-1½, medan Tolvan på hemmaplan fick bita i gräset mot Länsmansgården med 1½-3½ trots en w.o.-vinst.

Också i division V har Manhem fyra lag, detta av totalt sex manskap. I derbymatchen mellan nya Ny-i-schacket-laget Sjutton och knattelaget Fjorton blev det en ganska klar seger för de i livet äldre men i klubben yngre Sjutton: 4 – 1 skrevs slutsiffrorna. De nybildade juniorlagen Femton och Sexton förlorade mot Kålltorp 2 med 0 – 5 respektive mot Mölndal 3 med 1 – 4 och spelade borta sin första seriematch någonsin därvid.