Manhems schackvecka – Elo 4: manhemdominerad tätstrid

Eloturneringens fjärde rond på fredagen bjöd på idel kampmättat spel där inget av partierna slöt remi. Bortsett från att Laith Kasib vann manhemderbyt mot Jens Lundell blev det framgåmgar för hemmaspelarna med segrar för Harald Berggren Torell, Göran Andersson och Sebastian Nemeth. Noteras kan att Göran i en ytterst låst ställning kunde vinna med torn under när hans pjäser lyckades slingra sig in i starke Lennart Wahlströms ställning. För Haralds del innebar detta, parat med hans egen vinst, att han återigen leder tävlingen ensam. Men än återstår drygt halva turneringen.

Börje Persson

0 – 1

Lennart Fransson
Håkan Knutsson

0 – 1

Harald Berggren Torell
Göran Andersson

1 – 0

Lennart  Wahlström
Jens Lundell

0 – 1

Laith Kasib
Sebastian Nemeth

1 – 0

Bengt Wihlborn


Ställningen efter fyra ronder:
Harald Berggren Torell 3½, Laith Kasib 3, Lennart Wahlström och Sebastian Nemeth 2½, Lennart Fransson, Göran Andersson och Jens Lundell 2, Håkan Knutsson 1½, Börje Persson 1 samt Bengt Wihlborn 0 poäng.

Rond fem spelas på lördagen med början kl. 14.00 (ej 12.00 som felaktigt angivits i programmet på hemsidan).  Besökare är hjärtligt välkomna.