Avslutat i Pardubice

Så är den gigantiska schackfestivalen i Pardubice, Tjeckien, avslutad. Mer än tusen deltagare, sidoturneringar oräknade, gjorde upp i fem schweizerturneringar över nio ronder. I förnämsta gruppen deltog Victor Nithander och även om han inte var särskilt nära stormästarnormen är resultatet med 5½ poäng fullt respektabelt och motsvarar en rating av drygt 2450. Vi får se om detta blev ett genrep som förbereder en storstilad insats i Manhems schackvecka.

Man kan notera att Hans Tikkanen, som också är klar för vår stormästarturnering, slutade tvåa bland de mer än tre hundra deltagarna i stormästargruppen. Med en prestation över 2700(!) innebär detta en stormästartitelinteckning. Vad månde bliva i schackveckan? Axel Smith, som också är klar för schackveckan, gick in strax före Victor i slutprislistan.

Ytterligare fem manhemiter spelade med i de övriga grupperna med ganska normala resultat. Säkert har värdefulla erfarenheter skördats här!

Resultat, grupp A: 59. Victor Nithander 5½ (av 9; 310 delt.); grupp B: 187. Laith Kasib 4½, 202. Tomas Segerberg 4½ (352 delt.); grupp C: 68. Jessica Bengtsson 4½, 121. Louise Segerfelt 3 (144 delt.); grupp E: 152. Munder Al Baghdadi 4 (217 delt.).

Fullständiga resultat från grupp A finns här.
Fullständiga resultat från grupp B finns här.
Fullständiga resultat från grupp C finns här.
Fullständiga resultat från grupp E finns här.