369 barn i Schack4an

Schack4an genomfördes i år för fjärde gången i Göteborg och för Manhem var upptagningsområdet detsamma som i fjol: Centrum (9 klasser), Linnéstaden (5), Högsbo (0), Frölunda (2), Tynnered (2) och Askim (10) samt en extraklass i Älvsborg.

29 klasser besöktes alltså och utfallet i form av deltagande i finalen den 27 februari i Chalmers kårhus blev avsevärt bättre då aderton klasser deltog. Denna väg har Manhem tillförts 179 nya medlemmar, låt vara kortvariga sådana i de flesta fall. Åtta av dessa går i skrivande stund i någon av träningsgrupperna i klubblokalen.

Totalt deltog 44 klasser med 369 spelare i göteborgsfinalen. Av dessa gick sex klasser vidare till sverigefinalen den 29 maj. Den spelas i Globen i Stockholm med gissningsvis 1 500 barn på plats. Det blir en riktig schackfest!

Av finallagen är två av klasserna manhemklasser, nämligen: 2. Franska skolan 4  348, 6. Nygård 4C 319.

Slutställningen hittar du här.

Van slutsegrare: Gabriel Svorono van mellanstadieklassen. Som prisutdelare ser vi fr.v. Mats Eriksson, Jonas Ahlqvist och bakom honom Mats Welin.

Tvåa i Göteborg: Franska skolans  fjärdeklassare.

Van slutsegrare: Gabriel Svorono van mellanstadieklassen. Som prisutdelare ser vi fr.v. Mats Eriksson, Jonas Ahlqvist och bakom honom Mats Welin.

Nygårds 4C slutade sexa i göteborgsfinalen och fick en finalplats för det.

Foton: Matti Virolainen.