Gabriel Svorono och Andrej Kampe Svanhill segrare i Manhems talangjaktstävling

I början av vart år genomför Manhem som kanske bekant skolmästerskap vid skolorna i Linnéstaden. Bästa klass och individuella skolmästare utses och de barn som tar åtta poäng eller mer kvalificerar sig dessutom till Manhems final för Talangjakten. Detta är en rikstävling där Manhem ordnar en av de största förtävlingarna. 96 barn tog chansen att vara med och bland de startande kunde man både finna väl etablerade namn och rena färskingar som tog chansen att prova på.

Vanligtvis brukar intresset vara större i lågstadiet än mellanstadiet och så var fallet även i år. Bland de trettiofem mellanstadiebarnen fanns en klar favorit: Gabriel Svorono, som inte heller gjorde några misstag utan vann alla sina partier. Därnäst stod dock kampen desto hårdare eftersom klubben har många goda spelare på ungefär samma nivå.

Resultat, mellanstadiet: 1. Gabriel Svorono 7 (av 7), 2. Jonas Persson 5½, 3. Ossian Jansson 5, 4. Kathleen Cardino Friborg 5, 5. Nils Lyrbring 5, 6. Magnus Linderholm Wamby 5, 7. Gösta Larsson 4½, 8. Markus Molldén 4½, 9. Jonathan Lithner 4, 10. Simon Andersson 4, 11. Rayan Golkar 4, 12. Leo Zetterlund 4, 13. Arvid Norberg 4, 14. Joel Karpö Gustafsson 4, 15. Lina Bremmers 3½, 16. Truls Solli-Larsson 3½, 17. Marcus Öjebrink 3½, 18. Antonio Jelencovich 3½, 19. Hugo Hallberg 3½, 20. Yamam Mehdi 3½, 21. Wilhelm Xi Liadal 3, 22. Eric Andrén 3, 23. Leon Holm 3, 24. Arian Farahi 3, 25. Adam Lindgren 3, 26. Tim Alsätra 3, 27. Sofia Walter 2½, 28. Adam Olson 2½, 29. Agnes Alm 2½, 30. Arya Khatiri 2½, 31. Erik Ahlstrand 2, 32. Filip Zakrisson 2, 33. Jon Askerup 1½, 34. Mustafa Tas 1, 35, Alva Lind 0 (35 delt.).

Resultatlista för utskrift hittar du här.

Van slutsegrare: Gabriel Svorono van mellanstadieklassen. Som prisutdelare ser vi fr.v. Mats Eriksson, Jonas Ahlqvist och bakom honom Mats Welin.

Van slutsegrare: Gabriel Svorono vann mellanstadieklassen. Som prisutdelare ser vi fr.v. Mats Eriksson, Jonas Ahlqvist och bakom honom Mats Welin.

Tvåan Jonas Persson var ensam på 5½ poäng.

Tvåan Jonas Persson var ensam på 5½ poäng.

Liksom Jonas kommer trean Ossian Jansson från Annedal.

Liksom Jonas kommer trean Ossian Jansson från Annedal.

Ännu en annedalare på fjärde plats: Kathleen Cardino Friborg hade hårt motstånd och gjorde sin bästa tävling hittills.

Ännu en annedalare på fjärde plats: Kathleen Cardino Friborg hade hårt motstånd och gjorde sin bästa tävling hittills.

Femman Nils Lyrbring var bäste spelare från Fjäll.

Femman Nils Lyrbring var bäste spelare från Fjäll.

Sexan Magnus Linderholm Wamby från Oscar Fredrik tog även han 5 poäng efter en bra insats.

Sexan Magnus Linderholm Wamby från Oscar Fredrik tog även han 5 poäng efter en bra insats.

Sjuan Gösta Larsson botaniserar på prisbordet.

Sjuan Gösta Larsson botaniserar på prisbordet.

Åttan Markus Molldén kommer från Oscar Fredrik och tog 4½ poäng.

Åttan Markus Molldén kommer från Oscar Fredrik och tog 4½ poäng.

I lågstadiet var det 61 kämpar med. Denna fördelning mellan låg och mellan är tämligen normal och passar dessutom bra med hänsyn till det utrymme vi förfogar över i Schackcentrum. Om tätstriden var ganska ojämn i mellanstadiet gällde den raka motsatsen i  låg; resultatlistan toppas av fyra man på 6 poäng och tätkvartetten slog varandra inbördes huller om buller. Till sist kunde ändå Skol-SM-tvåan Andrej Kampe Svanhill dra längsta strået efter att ha vunnit sista rondens finalmöte och segla förbi konkurrenterna.

Resultat: 1. Andrej Kampe Svanhill 6, 2. Baltzar Wiklund 6, 3. Albert Palle 6, 4. Viktor Birkedahl 6, 5. Charlie Palmborg 5½, 6. Gabriel Eriksson 5, 7. Carl Gustafsson Wold 5, 8. Loa Strandberg 5, 9. Viktor Pernheden 5, 10. Christian Hannoun 4½, 11. Elmer Benjegård 4½, 12. Tintin Wihlborg 4½, 13. Valther Alm 4½, 14. Saga Drakengren 4½, 15. Jacob Winsnes 4½, 16. Ferdinand Kempe 4, 17. Alfred Frändberg 4, 18. Alfred Häglund 4, 19. Melker Laurell 4, 20. Lukas Pallin 4, 21. Douglas Kleen Lavass 4, 22. Emel Mehdi 4, 23. Arshya Khatiri 4, 24. Timmy Nilsson Döskeland 4, 25. Arsham Vosooghi 4, 26. Sasha Sarcevic 4, 27. Lycka Drakengren 4, 28. Annie Kildén 3½, 29. Fabian Rydéhn 3½, 30. Markus Sandgren 3½, 31. Erik Lunde 3½, 32. Hugo Hallberg-Hagervik 3½, 33. Douglas Lundgren 3½, 34. Teo Nyqvist Magnussen 3½, 35. Sebastian Lithner 3½, 36. Wassil Rehal 3, 37. Gabriel Slåttnes 3, 38. Love Jivarp 3, 39. Alvar Grimberg 3, 40. Vera Lilja 3, 41. Emil Sonander 3, 42. Lovisa Johansson 3, 43. Ella Millet Teilmann 3, 44. Gustav Danielsbacka 3, 45. Sonja Bogren 3, 46. Axel Sigurdsson 3, 47. Teodor Sjögren 2½, 48. Axel Eriksson 2½, 49. Petronella Lundgren 2½, 50. Kyala Rodriguez 2½, 51. Gustav Holst 2½, 52. Wisam Omarain 2, 53.  Frans Rydéhn 2, 54. Elliot Makrof Johansson 2, 55. Kimrobin Ahlgren 2, 56. Juni Drakengren 2, 57. Amanda Levin 2, 58. Sam Jonsson 1½, 59. Ebba Pernheden 1½, 60. William Kleen Lavass 1, 61. Ville Vikingsson 0 (61 delt.).

Resultatlista för utskrift hittar du här.

Andrej Kampe Svanhill, Oscar Fredrik, vann lågstadiet efter en dramatisk tätstrid.

Andrej Kampe Svanhill, Oscar Fredrik, vann lågstadiet efter en dramatisk tätstrid.

Också tvåan Baltzar Wiklund kommer från Oscar Fredrik.

Också tvåan Baltzar Wiklund kommer från Oscar Fredrik.

Trean Albert Palle var bäste spelare från Fjäll.

Trean Albert Palle var bäste spelare från Fjäll.

Viktor Birkedahl var fjärde man i tätkvartetten.

Viktor Birkedahl var fjärde man i tätkvartetten.

Annedalaren Charlie Palmborg var ende man på 5½ poäng.

Annedalaren Charlie Palmborg var ende man på 5½ poäng.

Gabriel Eriksson, sexa i turneringen och fjärde spelare från Oscar Fredrik.

Gabriel Eriksson, sexa i turneringen och fjärde spelare från Oscar Fredrik.

Sjuan Carl Gustafsson Wold, glad fempoängare.

Sjuan Carl Gustafsson Wold, glad fempoängare.

Bilder: Per Linderholm (mellanstadiet) och Peder Kampe (lågstadiet).