Återblick: juniorernas höstavslutning

Juniorernas höstsäsong avslutades med den traditionella, gemensamma avslutningen för träningsgrupperna, med undantag för att de yngsta hade egen avslutning inom gruppen. 28 barn fanns på plats för den traditionella lagtävlingen och fördelades på sju lag.

Första grenen var tipstävlingen med ämnesmässigt synnerligen varierande frågor. Rikard Roos övertrumfade samtliga juniorkolleger genom att svara rätt på 11. Han följdes på 10 av Hampus Lane och Joel Karpö Gustafsson.

Andra grenen var köblixt och bäste poängplockare blev Patrick Morenius med 20 poäng före Rikard Roos med 18, Hampus Lane med 15 samt Jonas Persson, Andrej Kampe Svanhill och Ossian Jansson med 14 poäng.

När sammanräkning av de två första grenarna lagvis var företagen hade  Extra Masters av Schack (X-mas) satt sig i förarsätet, mycket knappt före Schackmästarna. När lagledarsimultanen vanns av ledarlaget före Schackmästarna stod det klart att de andra lagen förmodligen inte skulle kunna blanda sig i kampen om segern.

Sista grenen var det julstämningsskapande Tomteschacket. Här vann Schackmästarna knappt men inte tillräckligt klart för att kunna smita förbi. Noteras kan att laget med det i sammanhanget förpliktande namnet Tomtenissarna slutade fyra bland de fyra lagen.

Resultat sammanlagt: Extra Masters av Schack (X-mas) 208, Schackmästarna 206, Manhem 1  176, Tomtenissarna 150 poäng. I Extra Masters av Schack (X-mas) ingick Hampus Lane, Jonas Persson, Gösta Larsson, Ossian Jansson, Markus Molldén, Carl Gustafsson Wold och Marion Peuch.