Allsvenskan 2: god utdelning för manhemlagen

På söndagen spelades årets andra allsvenska omgång. Med Tvåan spelledig och Nian på frirondsbänken mötte fjorton lag upp till spel (utöver Ettan som vi rapporterade om i går). Vid sidan av en derbymatch skördade de våra sex vinster och sex förluster och med segrarna företrädesvis i de högre serierna får det anses som ett gott resultat.

I division I Västra tog Trean sin andra seger, denna gång med en stark besättning med 3½-4½ borta mot Alingsås. Två vinster har också Skara som ligger något före på partipoäng.

I division II:5 tog också Fyran viktoria nummer 2; Kärra SS fick bita i gräset med eftertryckliga 2 – 6 och nu toppar Fyran serien före Bosna, också på 4 poäng. I samma serie förlorade Sexan återigen och det mot Uddevalla med knappa 4½-3½. I division II:6 förlorade Femman mot Mölndals SK med 2½-5½ och ligger än så länge på en blygsam åttondeplats.

I division III:5 tog Sjuan en ny seger genom att slå Sindjelic med 3½-4½ och leder serien före Götaverken, också på full poäng. I denna serie hade Nian frirond och står på noll poäng efter en spelad match. I division III:6 vann Åttan borta mot Lundby 2 med 1½-6½ i en något svåröverblickad serie som haltar efter att Kungsbacka hoppade av efter att serien startat.

I division IV har vi tre lag med i leken och alla spelade hemma. Tian vann över Länsmansgården med 3 – 1 medan Elvan förlorade mot Kålltorp med 2 – 3 och Tolvan rönte samma öde mot Mölndal 3.

I division V fick Tretton stryk mot Öckerö med 1½-3½ medan Fjorton besegrade Örgryte 3 med 3 – 2.

Division VI är arenan för våra tre knattelag. Femton slog Sjutton med 4 – 0, medan Sexton förlorade borta mot Majorna 3 med 3 – 2.

Serietabeller och resultat för division III och uppåt finns under Allsvenskan hos SSF och distriktsserien = division IV-VI kommer att finnas hos Göteborgs Schackförbund.