Elitserien 4: Manhem upp på sjätte plats efter första segern!

På lördagen fortsatte Elitserien för ett Manhem som kanske var aningen pressat efter den något skrala inledningshelgen. För motståndet svarade Eksjö-Aneby-alliansen på bortaplan; sedan smålänningarna kom med ett något försvagat lag utan stormästarna Cicak och Schüssler fick nog ändå våra mannar gälla som favoriter.

Besättningen från rond 2 och 3 fick förtroendet än en gång, vilket innebar att englandsbaserade Peter Vas än en gång gick i elden. Vid första bordet ställdes han mot sjufaldige sverigemästaren Axel Ornstein; Peter kunde efter en solid öppning vinna en bonde och sedan säkert föra hem partiet. En fin skalp!

Vid sjätte bord kunde Ove Kinnmark i ett Wienerparti med tiden gå in i ett springar- mot löparslutspel där han dominerade tack vare motståndarens fältsvagheter med vinst som följd. David Fendrich fick fint spel via ett bondeoffer i motståndarens holländska och vann ett bra parti.

– Vi anar en positiv trend – laget är på väg uppåt, kommenterar lagledaren Joel Åkesson som själv höll remi efter att ha varit något pressad i sitt parti. Men vinsten var aldrig i fara och vi kan med spänning se fram emot säsongens första hemmamatch. Den spelas den 5 december mot svåra Limhamn – boka in denna höjdare redan nu!

Eksjö-Aneby-alliansen   SS Manhem
  Resultat
Axel Ornstein 2432 Peter Vas 2387 0 – 1
Michael de Verdier 2325 Victor Nithander 2507 remis
Per Vernersson 2465 Mats Welin 2360 remis
Christopher Krantz 2288 Joel Åkesson 2386 remis
Håkan Thörnert 2208 Magnus Carlhammar 2331 remis
Fredrik Gustafsson 2148 Ove Kinnmark 2265 0 – 1
Johan Andersson 2099 David Fendrich 2284 0 – 1
Håkan Åkvist 2094 Karl Johan Moberg 2309 1 – 0
  2257   2354 3 – 5

Övriga resultat: SK Rockaden, Sthlm – Västerås SK 4½-3½, Farsta SK – Lunds ASK ½-7½, SK Rockaden, Umeå – Upsala ASS 2½-5½, Wasa SK – Team Viking 3½-4½, Limhamns SK – SK Kamraterna 4½-3½.

Sveriges Schackförbunds hemsida ("Allsvenskan") kan du hitta serietabellen och på elitseriesidan återfinns bordsresultaten för de övriga matcherna.