Veteraner korade vid årsmötet

Vid årsmötet fick ett antal manhemiter motta klubbens veteranmärke i någon av valörerna guld (40 års medlemskap), silver (20 års medlemskap) och brons (10 års medlemskap).

Veteranmärket består som kanske bekant av vårt klubbmärke, inramat av en krans i antikbehandlat brons, silver eller guld. Detta är klubbens ringa sätt att tacka de medlemmar som varit klubben trogna under en följd av år.

Det är inte var dag en medem når upp i den aktningsvärda mängden av fyrtio medlemsår, men i och med den gångna säsongen gjorde Sören Svensson, ny i klubben vid tjugo års ålder säsongen 1968-69, det. Att spelstyrkan sitter i visas av andraplatsen i KM! För den som undrar kan nämnas att Manhem i denna stund har elva guldveteraner i sina led.

Manhem har hört till landets ledande ungdomsklubbar under många år och det gör att en hel del av dem som når veteranvärdigheten har tagit sina inledande schackliga steg i klubben. Ibland förirrar de sig bort från klubben – desto större är då glädjen då en gammal manhemit hittar vägen tillbaka likt den förlorade sonen. Förstalagets Claes-Göran Olausson hör till den kategorin som efter en tid på annat håll återvänt till klubben och nu kan titulera sig veteran.

När vi år 2000 drog i gång satsningen Projekt 2000, eller Ny i Schacket som är det nutida namnet, var det något av en pionjärinsats i att sprida vårt spel. Glädjande är att det initiativet i år skördar sina första veteraner i bl.a. Johan Granholm, som också är materialförvaltare i klubben.

Två gamla juniorer som i år kunde skrida över veteranstrecket var Jakob Wåhlander, aktiv som ungdomstränare, samt vår lagtävlingsansvarige Said Outgajjouft. Eftersom bronsmärket är nytt blev han bronsveteran i fjol efter nitton år för att i år passera nästa anhalt. Med nästa trappsteg blir betydligt högre!

Här kan du se våra nykorade veteraner.

Veteranmärket i brons: Jakob Wåhlander, 10 år som manhemit.

Veteranmärket i brons: Jakob Wåhlander, 10 år som manhemit.

Veteranmärket i brons: Johan Granholm, 11 år som manhemit.

Veteranmärket i brons: Johan Granholm, 10 år som manhemit.

Veteranmärket i brons: Claes-Göran Olausson, 14 år som manhemit .

Veteranmärket i brons: Claes-Göran Olausson, 14 år som manhemit .

Veteranmärket i silver: Said Outgajjouft, 20 år som manhemit.

Veteranmärket i silver: Said Outgajjouft, 20 år som manhemit (bild: Michael Sheingold).

Veteranmärket i guld: Sören Svensson, 40 år som manhemit. Här med KM-priset i handen.

Veteranmärket i guld: Sören Svensson, 40 år som manhemit. Här med KM-priset i handen.

Bilder: Sam Friberg.