Häng på IM-inteckning för Peter Vas

I slutet av augusti deltog Peter Vas i "The 2nd Jessie Gilbert Celebration International Festival" i England. Peter deltog i toppgruppen, som rymde två stormästare och som därmed gav möjligheter att klara en IM-inteckning.

Med 5½ av nio var Peter en poäng från IM-normen och han fyllde på sitt Elo-tal tillräckligt mycket för att passera gränsen 2300. Därmed bör han ha meriterat sig för FM-titeln, det sista steget före IM-nivån. Peters framgångsrika sommar, med avancemanget till SM-gruppen som höjdpunkt, sätter tydliga spår i hans ratingtal; på den nyligen publicerade ratinglistan parkerar han på tredje plats i klubben! Hemsidan gratulerar och önskar lycka till på den fortsatta vägen.

Resultat: 4. Peter Vas 5½ (av 9; 10 delt.).

Mer om turneringen finns att läsa här.