Manhems schackvecka – Elo 8: tätstriden gastkramande inför slutronden

Åttonde ronden av Eloturneringen såg tätstriden spetsa till sig ytterligare. Josef Ask visade sig från bästa sida och snabbslog ledande Arash Abdollahzadeh som hittills imponerat. Peter Grove och Lennart Fransson vann sina partier och delar ledningen med Abdollahzadeh, medan däremot Anders Pettersson förlorade och nu är borta från segerchansern. I slutronden möts Grove och Fransson medan Abdollahzadeh får ta sig an den alltid farlige Ulf Wesslén.

Ställningen efter åtta ronder: Lennart Fransson, Arash Abdollahzadeh och Peter Grove 5½, Anders Pettersson 4½, Josef Ask och Tage Bengtsson 4, Jonas Bengtsson och Ulf Wesslén 3 samt Kristian Eriksson och Bengt Wihlborn 2½ poäng.

Kristian Eriksson

remis

Tage Bengtsson

Jonas Bengtsson

0 – 1

Peter Grove

Lennart Fransson

1 – 0

Ulf Wesslén

Arash Abdollahzadeh

0 – 1

Josef Ask

Bengt Wihlborn

1 – 0

Anders Pettersson

Turneringstabellen hittar du här.
Partierna från turneringarna hittar du här.