Nu går färden till Kungsör!

I morgon smäller startskottet för årets SM, det sista SM (åtminstone för överskådlig tid) som spelas i det klassiska tvåveckorsformatet. Trist, tycker många, men å andra sidan har de dåliga deltagarsiffrorna åren efter Göteborgs fina arrangemang 2004-2006 gjort de ekonomiska kalkylerna ovissa för arrangörerna.

Drygt 450 spelare finns anmälda på Schack-SM:s hemsida. Detta är den lägsta siffran sedan SM spelades i Kiruna år 1960! Nu är det förvisso så att spelare kan tillkomma, inte minst då nätanmälan inte har fungerat så bra och förhoppningsvis kan anslutningen åtminstone leta sig upp över 500-strecket…

Ungefär tjugofem manhemiter återfinns bland de anmälda och man kommer säkerligen att kunna följa deras framfart på hemsídan ovan. Speciellt kan man notera att Victor Nithander gör sin andra start i SM-gruppen, att Peter Vas spelar i Mästarelit (där han kom tvåa i fjol!) och att Zakarias Sjöström Dyrefelt gör sin debut i JSM-gruppen. Och i Veteran-SM startar Sören Svensson och Kaj Andersson, som är rankade sexa respektive sjua.