Jessica Bengtsson i IM-turnering i Stockholm

Den 17-25 juni spelas flera turneringar i Stockholm inom ramen för Scandinavian Chess Tournament, vilket betyder att schackmecenaten Peter Hlawatsch stödjer arrangemangen. Tidigare har Stockholms Schackförbund ordnat tävlingar vid den här tiden under namnet Salongernas… men  nu är programmet fylligare.

På programmet står en stormästarturnering, en IM-turnering, Junior-VM för synskadade, Stockholms starkt besatta Junior-DM och en IM-turnering för damer. Det är förstås i den sista som Manhems Jessica Bengtsson har fått en plats. Det finns ju som bekant ett separat titelsystem för damer, vilket inte hindrar de bästa damerna från att förvärva den "vanliga" stormästartiteln.

Här kan du se startlistorna för de olika grupperna och som synes får Jessica verkligen något att bita i. För att komma till själva turneringsresultaten går du hit.