Stora framgångar för Manhem i Flunsåsschacket!

Ja, det vill säga i Flunsåsschackets poängpromenad, alltså.

Själva schacktävlingen spelades som vanligt i regi av Götaverkens SK och med deltagande av 54 spelare, varav elva manhemiter. Två prisplatser kan vi glädja oss åt – Jan Herrman och Mattias Mullback bärgade fina andraplatser i grupp 3 respektive 7, men därvid blev det. Glädjen att deltaga skall dock heller icke underskattas.

Kanske har manhemiterna tidigare gjort så väl ifrån sig att de i år kommit att placeras i alltför svåra grupper? Det skulle sannerligen inte förvåna!

Resultat, grupp 1: 6. Jan Möller 2 (av 7), 7. Said Outgajjouft 1; grupp 2: 4. Stefan Klang 3½, 6. Rickard Dave 2½, 7. Patrik Abrahamsson 2½, 8. Lars Bergström 2; grupp 3: 2. Jan Herrman 5, 6. Johan Lönnroth 3; grupp 5: 5. Zdenko Naglic 3; grupp 6: 5. Johan Granholm 3 (av 6); grupp 7: 2. Mattias Mullback 4. Grupp 1-5 rymde åtta deltagare, de båda övriga sju.

Så över till väsentligheterna, i det här fallet poängpromenaden. Som seden är vid Götaverkens och Sture Hellbergs arrangemang ordnades en poängpromenad, denna gång med åtta frågor. 34 man prövade lyckan och resultatlistan  blev en verklig klang- och jubelföreställning för gamla fina Manhem! Johan Lönnroth och Johan Granholm var ensamma om full poäng och bland de fem sjupoängarna återfanns Jan Herrman, Jan Möller och Stefan Klang. Göteborgs mest bildade schackklubb?