Juniorsäsongen är avslutad!

Onsdagen den 13 maj  hade vi avslutning för träningsgrupperna i klubblokalen. Avslutning i Manhem-regi brukar stavas lagtävling och så blev det även denna gång. 38 barn och ungdomar slöt upp och av dessa ingick 35 i något av de lag som fick namnen Mattfabriken, Ta mer majs, Hela stora spejset och Fiskmåsarna.

Kvällen inleddes med tipstävlingen i en ganska lätt tappning. Rikard Roos och Arvid Eriksson prickade maximala 13 rätt, tätt följda av 12-poängarna Hampus Lane, Eira Medero, Markus Molldén och Axel Eriksson.

När tipslapparna var ifyllda stundade köblixten. Även här visade Rikard Roos framfötterna och tillsammans med Edvin Hägg toppade han med 14 poäng. Uppstickaren Nils Lyrbring svarade för fina 13 poäng.

Nästa gren var lagledarsimultan, d.v.s. en klocksimultan där de olika lagledarna möter de övriga lagens medlemmar i tur och ordning. Betänketiden var 5 minuter för lagen och 7½ minuter för simultangivarna – ganska hårda villkor alltså. Mest framgångsrik bland lagledarna blev Olof Sanchez, som tog 9½ poäng av 24 möjliga!

Den stora vinnaren i simultanen var emellertid Hela stora spejset, som nu ryckte åt sig ledningen. Efter en stunds fikande var det dags för den helt avgörande lagblixten, som vanns av Mattfabriken med följande yttersta jämna tabell som följd:

Resultat: Hela stora spejset (Olof Sanchez, Alex Nitsche, Jonas Persson, Gabriel Nordblom, David Torinsson, Emil Esmaili, Carl Gustafsson Wold, Arvid Eriksson och Axel Eriksson) 266, Ta mer majs och Fiskmåsarna 265 (!) och Mattfabriken 247.

Kvällen avslutades med prisutdelningar för träningsgruppernas poängligor och med information om de schackaktiviteter som ändå äger rum under sommaren. För arrangemangen svarade förutom undertecknad Rutger Almquist, Rickard Dave och Calle Jarebo.