Lag-DM, rond 2: Ännu full poäng för Trean och Femman

På torsdagen spelades Lag-DM:s andra rond i klass II och III. Efter två ronder har ännu Trean klass II och Femman i klass III full poäng, så uppflyttningshoppet lever.

I klass II blev det seger för båda våra lag. Trean besegrade Kärra med klara 6½-1½, måhända hjälpta en aning av tre w.o. i hisingsbornas lag. Fyran mötte Kamraterna 2 och kunde vinna med 5 – 3 trots inledande 0 – 3 i baken! Samtidigt gjorde Majorna processen kort med Mölndal II som fick resa hem med 0 – 8 på förlustkontot. Ställningen: Majorna  4/14½ , Manhem III  4/12, Kamraterna II  2/8, Manhem IV  2/7½, Kärra 0/3, Mölndal II 0/3. Nästa vecka spelar Trean mot  Kamraterna II och Fyran mot Majorna.

I klass III var Manhem inblandat i alla matcherna. Femman vann mot Majorna II med 5 – 3 medan Sexan förlorade mot toppande Kålltorp med 6 – 2. Noteras kan att Kålltorps lag är i årets Lag-DM förstärkt med spelare från Proletären. Derbyt mellan Åttan och Sjuan slöt 2 – 6. Ställningen: Manhem V  4/13, Kålltorp  4/12,  Manhem VII och Manhem VIII 2/8, Majorna II 0/5 och Manhem VIII  0/2. Nästa rond möts Majorna II och Kålltorp vilket gör att vi får två derbymatcher: Sjuan mot Femman och Sexan mot Åttan.