BS Elcontrol gästade Manhem

En liten tapper skara från BS Elcontrol AB kom till våra lokaler den 28 maj. Stämningen var hög. Och med en tuff approach äntrade de så våra schackbord iförda väldesignade brillor. Dessa ”soldater” ville ut på slagfältet för att vinna kampen om Konungen. Vår ordförande Mats Eriksson lät sin ljuva stämma ljuda och så var resan från perrongen igång. Andäktigt lyssnade åhörarna på denne vise man som med ett virrvarr av data och anekdoter beskrev den snåriga vägen från schackets ursprung i Indien på 500-talet e.Kr. fram till dagens datum.

Schack är ingenting för mesar.

Schack är ingenting för mesar.

Andakt i schackets helgedom.

Andakt i schackets helgedom.

Därefter bjöds på en del knep & knåp och dessa löste BS-soldaterna med bravur. Inga problem var för svåra. Vi hade verkligen träffat på en engagerad skara som ”offrade” allt för schacket. Så följde det sista momentet – skarpt läge – med pjäserna i färdriktningen.

Tärningen var kastad och spelet kunde börja. Intensivt och kreativt böljade styrkorna fram och tillbaka på brädet. En rolig utmaning och lite annorlunda. Vi hoppas nu på dessa ”soldater” från BS Elcontrol, som schackets nya ambassadörer i företaget och att intresse har väcks för en intern schacktävling även med dotterbolaget.

Skarpt läge - attack!

Skarpt läge – attack!

SS Manhem överlämnade till sist ett vackert schackbräde med tillhörande pjäser till VDn Jonas Kewenter. En mycket lyckad kväll i god gemenskap och sann schackglädje.

Nu väntar fortsatt förkovran på BS Elcontrol. Vd Jonas Kewenter tar emot ett schackspel av Manhem.

Nu väntar fortsatt förkovran på BS Elcontrol. Vd Jonas Kewenter tar emot ett schackspel av Manhem.

Foton: Sam Friberg.