Louise Segerfelt vann Knatte-DM!

Hela helgen pågick Knatte-DM:s A-finaler; de tio som tagit flest poäng under rallysäsongen kvalificerar sig för A-finalen. Mellanstadiet spelar 30-minuters med protokoll, medan lågstadiebarnen nöjer sig med kvartspartier och dubbelrondigt. Det blir 18 partier, ett rejält stycke schack!

Åtta av de 49 spelarna kom från Manhem, och största glädjeämnet får man nog säga kom i äldsta klassen, 1995. Louise Segerfelt har gjort fina framsteg under året och fick i sista ronden spela direkt final med klassens dominant Philip Blom. I ett hårt parti drog Louise på sig klart sämre tid, men stod å andra sidan bättre i slutspelet. Efter att fördelen än varit klar, än obetydlig, begick örgrytespelaren till sist ett misstag och tillät ett avgörande dambyte. Stort grattis till Louise! Också Viktor Lundmark var som väntat med i tätstriden och var inte långt från en pallplats.

1996:ornas final blev mycket jämn, och till sist skilde bara två poäng mellan första och åttonde plats. Isak Ungerfält rivstartade med tre raka och hade ända fram till slutronden fortfarande chansen att nå särspel om DM-titeln. Nu blev det inte så, men tredje plats är inte fy skam. Ruben Sandström fick en reservplats i A-finalen och tog den. Han slutade sist i den stora klungan och det skilde alltså mycket litet till en bättre placering. Ruben hanterar protokollskrivningen väl och är på frammarsch.

Icke okände Gabriel Svorono vann Knatterallyt i klassen 1997 och kämpade som väntat om förstaplatsen. Det var dock jämnt inför sista rondens finalmöte mot Erik Sande, Mölndal. Vinst hade givit särspel om DM-titeln, men med merbonde i tornslutspel tog Gabriel en andra bonde som visade sig vara förgiftad. I det jämna startfältet kunde två förföljare slinka förbi, litet synd.

Ingen manhemit var med i klassen 1998, men däremot tre i den yngsta klassen för födda 1999 eller senare. Rallytvåan Leonardo Aira gjorde en fin insats och gick in som klar tvåa också i DM. Gösta Larsson och Rayan Golkar var med på reservplats och Gösta gjorde det så bra att han nådde fjärde plats, framfr allt efter en strålande andradag. Faktum är att det till och med hade blivit brons vid vinst i sista ronden. Rayan gjorde sin första start i de tuffa sammanhangen och höll distansen mot hårt motstånd.

Resultat, 1995: 1. Louise Segerfelt 7½ (av 8), 4. Viktor Lundmark 5½; 1996: 3. Isak Ungerfält 5 (av 9), 8. Ruben Sandström 4; 1997: 4. Gabriel Svorono 6, 1998: Ingen manhemit deltog; 1999-: 2. Leonardo Aira 12 (av 18), 4. Gösta Larsson 9½, 10. Rayan Golkar 4 poäng. Alla finaler innehöll tio spelare utom 1995, där nio man var med.

Fullständiga resultat hittar du här.