Manhem på schackbesök hos Bergab

Äntligen slogs dörrarna upp för ett nytt företagsbesök för schackintresserade – hos Bergab. Vår egen medlem Peter Lund hade med idogt arbete fått igång en aktivitet på företaget som var ett led i att stärka Vi-andan och att skapa kreativt tänkande.

Kvällen blev mycket lyckad. Tio personer ställde upp med VD Örjan Wolff i täten. Och en annan nyhet var att 40% var kvinnor. Rekord bland företagen vi tidigare besökt! Vårt arbete med att stärka antalet kvinnor kan få en ny lösning…

Mats Eriksson lyfte bladet från sin mun och gav en stimulerande föreläsning om schackets historiska resa med start i Indien för att sedan spridas över hela världen. Vidare gavs en grundlektion i pjäsernas förflyttning på brädet, samt värdet av dessa svarta och vita "krigare".

Efter intensiva frågor och en kaskad av svar var det då dax för tvekampen. Kämparna radade upp sig vid bordet och kampen kunde börja… med tidspress. Deltagarna ville använda urverket!!! Vad som var en extra "knorr" under kvällens schackande var att de skulle fundera på en utmanande sportaktivitet mot Stockholmskontoret – som senast spöat dem i biljard. Vad kunde vara bättre än -chess? Inget förmodligen. Så en grundkurs på Vegagatan står för dörren – åtminstone för 3 av Bergabs medarbetare.

Tack Peter Lund för en lyckad afton.

Kvällen inleddes med en resumé över schackets utveckling

Kvällen inleddes med en resumé över schackets utveckling.

Glada miner bland deltagarna! De gula bladen visar schackproblem att trimma hjärncellerna med

Glada miner bland deltagarna! De gula bladen visar schackproblem att trimma hjärncellerna med

Bergabs VD Örjan Wolff mottog ett exklusivt schackspel.

Bergabs VD Örjan Wolff mottog ett exklusivt schackspel.

Som minne av besöket fick Manhem två borrkärnor - Bergab står för Berggeologiska Undersökningar AB.

Som minne av besöket fick Manhem två borrkärnor – Bergab uttyds Berggeologiska Undersökningar AB.

Foton: Sam Friberg.